REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţia Mangalia, solicitată să verifice un permis de conducere eliberat în Republica Moldova

Poliţia Mangalia, solicitată să verifice un permis de conducere eliberat în Republica Moldova

Replica API 6 ianuarie 2012 | 00:00 556

Falsurile sunt prea grosolane şi sunt depistate imediat, susţin poliţiştii

Falsurile sunt prea grosolane şi sunt depistate imediat, susţin poliţiştii

Permisele de conducere falsificate nu dau prea mari bătăi de cap poliţiştilor, dat fiind că, în opinia unora, cei care recurg la aşa ceva sunt prinşi imediat. Un astfel de caz s-a înregistrat miercuri la Mangalia, unde poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave au oprit în trafic un BMW înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român. La solicitarea oamenilor legii, bărbatul s-a legitimat, prezentând o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele prezentând urme de falsificare. Luat la întrebări, bărbatul a recunoscut în cele din urmă că şi-a procurat actele respective în schimbul sumei de 300 de dolari. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Partea interesantă care le dă poliţiştilor de furcă, este descoperirea celor care fabrică astfel de documente.

Există suspiciuni de permise luate cu şpagă, în alte ţări

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Mangalia susţin că nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, însă s-au sesizat în legătură cu modul în care au fost obţinute unele permise de conducere. "Am avut sesizări în legătură cu unele permise de conducere bune, valabile, dar care ar fi fost obţinute în alte ţări, în condiţii mai mult sau mai puţin legale. Acest lucru este foarte greu de dovedit. Noi colaborăm cu poliţişti din alte ţări, iar la solicitarea noastră, ei pot verifica dacă un permis de conducere este valabil sau nu, dar nu ne pot spune dacă acel permis a fost luat cu şpagă sau pe bune. Nu o să recunoască nimeni că a dat sau că a luat şpagă acolo, pentru eliberarea unor astfel de documente. Am avut un astfel de caz cu Republica Moldova, în care un individ ne-a prezentat un permis de conducere, pentru obţinerea căruia trebuia să fie rezident în ţara respectivă. Până la urmă s-a dovedit a fi în regulă. În ceea ce-i priveşte pe cei care umblă cu acte falsificate, sunt prinşi repede, pentru că acestea se recunosc imediat. Este chiar ceva grosolan, însă nu avem nici o anchetă începută pentru aşa ceva", ne-a declarat adjunctul Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Valentin Mustăţea.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614