REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia nu mai vrea ziariştii la locurile unde s-au produs accidente, incendii etc. De ce? Ziariştii distrug probe şi sperie martorii!

Poliţia nu mai vrea ziariştii la locurile unde s-au produs accidente, incendii etc. De ce? Ziariştii distrug probe şi sperie martorii!

Replica API 15 noiembrie 2012 | 00:00 247

Purtătorii de cuvânt ai Inspectoratelor de Poliţie din 38 de judeţe susţin că ziariştii ajung înaintea poliţiştilor la tot felul de evenimente şi distrug probe ori sperie martori şi victime, motiv pentru care le cer şefilor Ministerului de Interne să "cenzureze" sistemul informatic al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din toată ţara care permite anunţarea prin sms-uri a jurnaliştilor acreditaţi despre misiunile la care intervin echipajele de pompieri.

"În foarte multe situaţii, urmare a acestei proceduri, reprezentanţii mass-media ajung la faţa locului înaintea echipei de cercetare şi pătrund în câmpul infracţional, deteriorând urme şi probe", este una dintre primele concluzii ale chestionarului la care au răspuns recent purtătorii de cuvânt ai poliţiilor judeţene, potrivit EVZ.ro.

Purtătorii de cuvânt ai IPJ Alba, Arad, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giugiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, sunt de părere că activitatea le este afectată de sms-urile ISU.

Reprezentanţii Poliţiei Române vor să-i convingă pe şefii de la Minister să taie sms-urile trimise de ISU pentru presă, şi pe motiv că "adresează întrebări oricărui poliţist care se află în cercetare, distrăgându-le atenţia în mod constant (...) Au fost speriaţi martorii, chiar şi victimele, care au tendinţa să părăsească faţa locului pentru a nu fi nevoiţi să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. De cele mai multe ori persoanele implicate îşi doresc anonimatul, în nici un caz nu doresc să apară în jurnalele de ştiri", mai arată EVZ.ro.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614