REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia reaminteşte că din 20 mai intră în vigoare prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără ITP valabilă

Poliţia reaminteşte că din 20 mai intră în vigoare prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără ITP valabilă

Replica API 7 mai 2018 | 00:26 832

Poliţia reaminteşte că din 20 mai intră în vigoare prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără Inspecţie Tehnică Periodică valabilă, precum şi dacă vehiculul nu a fost înscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achiziţionarea lui.

"Poliţiştii vor dispune, începând cu 20 mai, suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecţia tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului", anunţă Poliţia, precizând că începând cu 20 mai, vor intra în vigoare o serie de prevederi care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Printre noutăţi, se numără suspendarea înmatriculării, care reprezintă o operaţiune administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumurile publice, scrie news.ro.

Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecţia tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecţie tehnică periodică a expirat, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, vor fi reţinute şi certificatul de înmatriculare, plăcuţele cu numărul de înregistrare şi se va elibera dovadă fără drept de circulaţie.

Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dava dracu ca trebuie sa cacati spaga mai mare ca si asa sunteti nesimtiti. Abia astept sa va ard , mi am pregatit 5 carnete de amenzi.
0
0
Da, dar permiteti si radierea de la fisc fara obligativitatea de a prezenta actul de predare la remat - nu de alta doar poate unii merg cu ea pe proprietatea de la tara sau au dezmembrat-o deja si au vandut-o pe bucati dar n-ai cu cine... Iar despre militieni ce sa mai vorbim ...niste garcea.
0
0
Politia va reaminteste ca este o institutie de toata jena!
2
0
Frectii si Mangle made in m.a.i din Romania.Nici cu reclamatii la S.P.R Constanta cu act de vanzare cumparare cu document de la Serviciul Taxe si Impozite si cei de la rutiera nu au radiat autoturismul.Ar trebui procedat ca in Germania.In momentul vanzarii placutele au valabilitate 14 zile.
5
1
Pai o sa stie s-au corelat bazele de date dela fisc asa ca la verificare masina arata radiata de la financiar iar uni mai trec pe talon numele noului proprietar.
2
2
Iar esti la mana militianului. Pai de unde osa stie militianul ca e masina ta sau a lui vartu ? Aaa ? Aud ?
5
1
Ce ceafa de porc are militianul.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614