REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliția Română a primit o donație de peste un milion de dolari și va achiziționa ambarcațiuni și autoturisme

Poliția Română a primit o donație de peste un milion de dolari și va achiziționa ambarcațiuni și autoturisme

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 181

Pentru intervenția și efectuarea cercetării la locul faptei în cazul comiterii infracțiunilor din sfera contrabandei cu tutun la frontiera UE, Poliția Română va beneficia de ambarcațiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare și control și câini de serviciu.

Astfel, marți 17 iulie, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat un contract de donație, cu Philip Morris International, în valoare de 1.210.720 de dolari. „Politia Română are un rol crucial în combaterea tuturor formelor de comerț ilicit, inclusiv comerțul ilicit cu produse din tutun, pe tot teritoriul României dar și la granițele Uniunii Europene. Apreciem oportunitatea de a contribui la consolidarea capacității Poliției Române și resurselor sale tehnice. Acest Acord evidențiază importanța cooperării dintre sectorul public și cel privat în combaterea unui fenomen care afectează societatea noastră”, a declarat Alvise Giustiniani, vicepreședintele al Philip Morris International. Beneficiarii direcți ai achizițiilor ce urmează a fi efectuate sunt Direcția de Poliție Transporturi și structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliție Canină, Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, iar ca zone de intervenție sunt zona transfrontalieră cu Ucraina și Republica Moldova (Nord-Estul României) și cea cu Serbia (Sud-Vestul României). Astfel, bugetul va fi folosit de Poliția Română pentru achiziționarea a două ambarcațiuni de patrulare și control pentru zonele Galați și Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecție la distanțe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cușcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecție pentru polițiștii Direcției de Poliție Transporturi și ai structurilor teritoriale care deservesc ambarcațiunile, echipament pentru conducătorii de câini de serviciu, harnașament, consumabile dresaj și mostre de tutun pentru antrenament.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai astia cu tigarile castiga de zece ori mai mult daca se reuseste eradicarea contrabandei cu tutun.De ieftinit de ce nu iau in calcul?Lasati sa traiasca si fratii nostri de peste Prut!
0
0
Sa dea donatii ....Bajetii care au interes sa nu existe contrabanda cu tutun au dat de pomana la ,,lucratorii de paza,, sa-si faca datoria de pandari la granita
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102