REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţia Română are un nou instrument pentru depistarea INFRACTORILOR periculoşi

Poliţia Română are un nou instrument pentru depistarea INFRACTORILOR periculoşi

Replica API 30 ianuarie 2016 | 13:38 295

Infractorii, în pericol! S-a lansat www.eumostwanted.eu pe 29 ianuarie anul curent, site creat de autorităţile de aplicare a legii din Europa şi Europol, pentru depistarea celor mai căutaţi infractori ai Europei. Site-ul are o aplicaţie care permite tuturor cetăţenilor să ofere informaţii utile.

Autorităţile europene de aplicare a legii au colaborat pentru a crea website-ul www.eumostwanted.eu, prin intermediul căruia cetăţenii pot ajuta poliţia să depisteze cei mai căutaţi infractori ai Europei. Lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) - o reţea de poliţişti din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţional, cu sprijinul EUROPOL, site-ul va oferi informaţii despre cei mai importanţi infractori urmăriţi internaţional, atât condamnaţi, cât şi suspectaţi că ar fi comis infracţiuni grave sau acte de terorism în Europa. Urmărind creşterea siguranţei în spaţiul comunitar, aceasta este prima iniţiativă la nivel paneuropean de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună. Astfel, începând de astăzi, cetăţenii europeni şi nu numai, pot oferi informaţii utile prin intermediul acestui site, sub protecţia anonimatului, dacă este nevoie. Disponibil în 17 limbi europene, conţinutul site-ului va fi gestionat de echipele Enfast din fiecare stat membru, ale căror administratori vor insera informaţiile referitoare la cei mai importanţi infractori urmăriţi internaţional la solicitarea ţării respective, primind în mod direct orice pistă referitoare la depistarea acestora. Pentru a face site-ul uşor de utilizat, prezentând o listă compactă, fiecare ţară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanenţă ajustat, în funcţie de priorităţi. Europol a sprijinit ENFAST în acest proiect, punând la dispoziţie o platformă sigură şi îi va sprijini pe administratori cu problemele de ordin tehnic.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102