REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia se face că aşteaptă răspunsuri de la DSP în ancheta de la sanatoriul Agigea

Poliţia se face că aşteaptă răspunsuri de la DSP în ancheta de la sanatoriul Agigea

Replica API 30 iulie 2011 | 00:00 144

Cum se tărăgănează rezolvarea unui dosar

Cum se tărăgănează rezolvarea unui dosar

Ancheta privind abuzurile de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agigea continuă. Autorităţile fac demersuri privind soluţionarea acestui scandal, în care rudele mai multor pacienţi, dar şi foşti angajaţi, acuză cadrele medcale de acolo că maltratează pacienţii internaţi şi îi obligă să muncească. Astfel, o fostă angajată a unităţii respective, care a anunţat şi autorităţile, susţine că "pacienţii sunt bătuţi cu brutalitate, le sunt furaţi banii şi bunurile şi sunt folosiţi la muncă în favoarea directorului UASM Agigea". Odată începută ancheta, poliţiştii au trimis mai multe adrese Direcţiei de Sănătate Publică, dar susţin că instituţia încă nu le-ar fi răspuns la solicitări. Numai că reprezentanţii DSP susţin contrariul.

Prima adresă trimisă, la care Poliţia din Agigea a primit şi răspuns, a fost emisă pe 15 iunie, în care DSP-ul a precizat că " pe data de 12 mai 2011, s-a efectuat un control la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 1000 de lei, potrivit Legii 19 din din 1994, modificată şi republicată, articolul 20, litera E, pentru nerespectarea, în unităţile de alimentaţie colectivă, obligaţiei de a păstra timp de 48 de ore la rece, în recipiente curate şi etichetate, câte o probă din fiecare probă de mâncare gătită". Răspunsul la adresă a fost însoţit şi de o copie a procesului-verbal şi chitanţa de plată. După aceasta, o altă adresă a fost emisă de Poliţia Agigea, prin care celor de la DSP: "În interesul soluţionării dosarului penal 9911 din 07.06.2011, vă rugăm să ne comunicaţi şi rezultatul verificărilor efectuate pe data de 13 mai". Şi această adresă a primit răspuns, respectiv: "Revenim la adresa privind dosarul penal, referitor la controlul efectuat de către echipa de inspectori sanitari, pe data de 13 mai, cu următoarele completări: pe lângă controlul sanitar şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale, s-a efectuat şi examinarea clinică a pacientei. Nu s-au evidenţiat echimoze sau alte urme de agresiune fizică". Poliţiştii susţin, însă, că se aşteaptă rezultatul altor adrese, pentru completarea materialului probator. De precizat că, deşi unitatea funcţionează de patru ani, nimeni nu a ştiut ce se întâmplă acolo până când o infirmieră, martoră la bătăile repetate, şi-a dat demisia în semn de protest şi a făcut plângere la poliţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614