REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia, sesizată în cazul a trei copii care dormeau pe străzile din Tomis Nord

Poliţia, sesizată în cazul a trei copii care dormeau pe străzile din Tomis Nord

Replica API 10 iunie 2016 | 00:29 140

IMAGINI ŞOCANTE!

IMAGINI ŞOCANTE!

Ignoranţă, teamă sau milă! Cam aceste tipuri de atitudine au fost remarcate la constănţeni în dimineaţa zilei de 9 iunie a.c. Imagini cu trei copii care pur şi simplu dormeau pe cartoane aşezate pe un trotuar din zona Tomis Nord au făcut mare vâlvă pe internet. Dacă unii îi consideră viitori infractori şi le este teamă încă de acum de ei, alţii au decis să atragă atenţia autorităţilor tocmai pentru a fi ajutaţi înainte să fie prea târziu.

În dimineaţa de joi, 9 iunie a.c., trei copii au fost surprinşi în timp ce dormeau pe un trotuar din zona Tomis Nord, mai exact pe strada Suceava. Potrivit surselor noastre, copiii şi-ar face veacul de mai mult timp în zona respectivă. „Eu i-am văzut de vreo săptămână în cartier. Au dormit o noapte la mine în faţa scării (Bulevardul Tomis, nr. 336- n.r.) şi apoi s-au mutat la altă scară. Ultima oară i-am văzut ieri cum dormeau pe nişte cartoane în grădina din spatele blocului meu. Nu ştiu ce este cu ei, dar din ce am observat sunt paşnici”, a precizat un locuitor al zonei. Imaginile au fost făcute publice pe un site de socializare şi de aici până la o adevărată controversă nu a mai fost decât un pas. „Personal, am destule experienţe negative cu astfel de "copii", drept urmare refuz să mă mai impresioneze. Cine are încă milă înseamnă că nu a avut suficient de-a face cu ei”, a fost remarca unei constănţence. Pe cealaltă parte, deşi păţiţi, unii au încercat să nu-i încadreze pe aceştia în clasa „infractorilor”, cu speranţa că vor fi salvaţi la timp înainte de a deveni adepţii unor fapte ilegale. „Locuiesc în zona Tomis 3/Macul Roşu devenită şi mai cunoscută de când aici este campusul Henri Coanda. Mi s-a spart maşina în 3 luni de 6 ori. Furturile din auto şi din case sunt la ordinea zilei în rândul vecinilor. Dar dacă aceşti copii nu sunt deja infractori?! Dacă nu au ajuns încă în rândul celor care dau în cap şi fură?! Eu asta întrebam: Ce se poate face pentru ei până nu e prea târziu?”, a menţionat o alta. Contactă telefonic, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, a precizat că imaginile vor fi transmise către Primăria Constanţa şi către Poliţie.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614