REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Poliţia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, condamnate la plata unor daune morale

Poliţia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, condamnate la plata unor daune morale

Replica API 15 decembrie 2018 | 00:00 166

MAI și STS sunt obligate să plătească 150.000 de euro daune morale pentru lipsa de reacţie și neluarea unor măsuri de protejare a vieții, în cazul unei femei care a murit împușcată de fostul concubin. Decizia Curții de Apel Târgu Mureș nu e definitivă, transmite Mediafax.

Potrivit deciziei Curții de Apel Târgu Mureș, mai multe instituții ale statului, între care Inspectoratul General al Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Telecomunicații Speciale sunt obligate să plătească în total 150.000 de euro fiului și părinților unei femei care a fost împușcată în cap, de fostul concubin, cu o armă de vânătoare, în luna ianuarie a anului trecut.

Înainte de a fi ucisă, victima a depus mai multe plângeri împotriva bărbatului, în care susținea că a fost amenințată cu moartea și, cu toate acestea, autoritățile nu i-au protejat viața.

Familia tinerei a fost reprezentată în instanță de o echipă de avocaţi, formată din Roxana Talpeş, Raluca Colcieri, Oana Chiriţă şi Radu Chiriţă.

"În principiu este o decizie în premieră, dar nu este definitivă și atunci așteptăm. Sperăm să rămână neschimbată hotărârea pronunțată în apel. Ca și durată a procesului, peste un an, undeva la un an și jumătate, s-au audiat martori. Întemeierea acțiunii noastre a fost pe nerespectarea dreptului la viață al victimei, respectiv încălcarea articolului 2 al Curții Europene a Drepturilor Omului, Dreptul la viață, prin faptul că autoritățile nu au venit la timp în spirjinul victimei care a sunat la 112, care a formulat plângeri penale și s-a ajuns la ce s-a ajuns până la urmă, nu i-a fost ocrotit dreptul la viață, pentru că dreptul la viață presupune ca persoana respectivă să fie apărată în concret și nu este un drept iluzoriu. Părți civile s-au constituit copilul și părinții victimei, raportat la relațiile foarte apropiate dintre ei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Roxana Talpeș, avocat în cadrul Societății de avocați „Chiriță și asociații”.

Sursă: Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
politistii platiti regeste erah prea ocupati sa colecteze spagi ca sa.si mai faca si datoria.Pur si simplu nu au mai avut timp.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920