REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Politia va cauta arma crimei la groapa de gunoi din Cernavoda

Politia va cauta arma crimei la groapa de gunoi din Cernavoda

Replica API 6 ianuarie 2011 | 00:00 224

Pentru ca ucigasul sustine ca a aruncat cutitele,

Pentru ca ucigasul sustine ca a aruncat cutitele,

Caz cutremurător la Cernavodă. Descoperirile înfricoşătoare complică din ce în ce mai tare încurcatul caz al soţilor Mitu. Vorbim deja de o triplă crimă. Părinţii adoptivi ai Gabrielei Mitu, de 21 ani, au fost găsiţi, pe 4 ianuarie, morţi în casă, ambii înjunghiaţi în zona gâtului. Femeia era ascunsă într-un şifonier, iar soţul ei era înghesuit sub un pat. Iniţial soţul tinerei era suspect că şi-ar fi ucis în data de 3 ianuarie a.c. socrii cu numeroase lovituri de cuţit, apoi s-ar fi înecat împreună soţia în Canalul Dunăre-Marea Neagră, numai că ieri seară Giani Deli-Iorga, prietenul cel mai bun al lui Bogdan Mitu, a recunoscut la audieri că de fapt el i-ar fi ucis pe soţii Garoafă. Între timp, oamenii legii susţin că nu l-au găsit pe Bogdan Mitu, nici mort în apele Dunării, dar nici viu, cercetările fiind departe de a se încheia. De menţionat şi faptul că, ieri seară, în timpul anchetei, rudele decedaţilor s-au luat la bătaie, o ambulanţă fiind solicitată la faţa locului.

Principalul martor în acest dosar este un copil de 14 ani - fratele vitreg al Gabrielei, Alexandru Gheorghe Vasiliuc, care a şi alertat poliţiştii cu privire la evenimentul din data de 3 ianuarie, de la canal. Minorul a povestit poliţiştilor că în urma unor discuţii aprinse, cumnatul său de 31 de ani şi-a parcat maşina pe malul Canalului Dunăre Marea-Neagră, şi-a târât soţia din autoturism şi a înecat-o, în zona localităţii Cernavodă, după care a intrat şi el în apă şi nu a mai ieşit. "Sesizarea a fost făcută, la ora 14:40, de către Alexandru Gheorghe Vasiliuc", au declarat poliţiştii. La scurt timp trupul femeii a fost scos din apă şi transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei, însă trupul bărbatului nu a fost găsit, deşi luni scafandrii l-au căutat ore în şir. Investigaţiile au fost reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, dar tot fără rezultat. Şansele ca el să fie găsit în viaţă sunt practic nule, spun anchetatorii care susţin ideea sinuciderii în cazul lui Bogdan Mitu, avându-se în vedere că s-au găsit doar urme de intrare în canal, nu şi de ieşire, excluzându-se astfel ipoteza cum că tânărul ar mai fi în viaţă. Din câte se pare, soţii Mitu au stat ani la rând împreună cu familia Garoafă, în Cernavodă. Au ocupat o cameră la demisolul imobilului aflat lângă cimitirul din Cernavodă. Fata a fost înfiată de familia Garoafă şi, minoră fiind, s-a căsătorit cu Bogdan Mitu. Elena Garoafă era casnică, avea un handicap fizic la un picior, iar Petre Garoafă era pensionar. "Soţii Garoafă erau oameni liniştiţi. Aveau o casă modestă", spun vecinii.

Trupurile soţilor Garoafă, înghesuite în şifonier şi sub un pat

Trupurile soţilor Garoafă au fost descoperite de rude. Vrând să-i ajute cu înmormântarea fetei, descoperită înecată în canal, cuscrii familiei Garoafă au încercat să ia legătura cu părinţii decedatei, numai că aceştia erau de negăsit. Speriaţi că li s-ar fi putut întâmpla ceva grav, apropiaţii familiei Garoafă s-au deplasat la locuinţa acestora, unde au descoperit o pată de sânge pe duşumea şi o altă pată de sânge pe covorul din camera în care a fost descoperită Elena Garoafă, îndesată în şifonier. Aceştia au alertat poliţiştii care, ajunşi la locuinţa celor doi, în urma verificărilor au găsit şi trupul neînsufleţit al bărbatului. Petre Garoafă se afla sub patul din camera pe care anterior o ocupaseră cei doi tineri. Era o cameră dezafectată, susţin poliţiştii. Menţionăm că fata celor care i-a găsit pe soţii Garoafă este căsătorită cu băiatul decedaţilor, care în prezent este plecat în Afganistan. "Familia Garoafă, pe lângă fata descoperită în canal şi minorul de 14 ani pe care îl aveau în grijă, mai aveau un băiat, dar care nu se află în ţară", susţin vecinii.

Părinţii adoptivi ai fetei, ucişi cu 25-30 de lovituri de cuţit

"Avem un cerc mare de bănuiţi, la ora asta încercăm să eliminăm din ipoteze", susţin poliţiştii care, până în prezent, au audiat peste 60 de persoane. De altfel, legiştii constănţeni au stabilit, miercuri, că părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu câte 25 - 30 de lovituri de cuţit. "În cazul celor doi soţi vorbim de moarte violentă, prin anemie acută urmare a hemoragiei masive, prin plăgi înţepate-tăiate la nivelul capului şi a gâtului, predominant pe partea dreaptă, cu secţionare de vase mari de la nivelul gâtului pe aceeaşi parte. Ca număr de lovituri: 25 la femeia de 55 ani şi 30 la bărbatul de 62 ani, atât în gât cât şi în cap. Cele de la gât au determinat moartea. Referitor la moartea Gabrielei Mitu, aceasta a fost violentă, prin asfixie mecanică, prin înec. Evaluăm în momentul acesta succesiunea morţii celor trei persoane", a declarat, pentru "Replica", medicul legist Mihai Onciu.

Mama lui Bogdan Mitu, cunoscută de vecini ca alcoolică

Vecinii familiei Mitu spun că mama lui Bogdan a fost asistent medical la Spitalul orăşenesc Cernavodă, însă în urmă cu 5 ani a fost pensionată. "A lucrat la Spitalul Cernavodă. Era o alcoolistă. A fost bogată, dar din cauza băuturii a rămas pe drumuri. A vândut apartamentul şi un teren pentru a-i cumpăra băiatului maşină şi garsonieră în Feteşti. Bogdan o bătea frecvent pe mama lui. După ce a fost dată afară din spital avea grijă de un bătrân din Bucureşti", susţin apropiaţii familiei Mitu. De altfel, mama băiatului şi-a rupt mâna pe data de 3 ianuarie, existând varianta că ar fi fost bătută de fiu, însă aceasta a infirmat, menţionând că băiatul său nu era violent. Tot ea a ţinut să precizeze că nu are nici o veste de la Bogdan. De menţionat că, deşi soţii Mitu deţineau de mai mult timp garsoniera din Feteşti, ei au decis să se mute din Cernavodă tocmai în pragul sărbătorilor de iarnă. Motivul: Bogdan ar fi avut probleme de sănătate şi avea nevoie de o toaletă proprie. Conform diagnosticului, Bogdan Mitu se pare că nu avea o problemă gravă de sănătate, în fază terminală, aşa cum susţinea mama sa. "Se vehicula că ar fi fost super bolnav, însă din diagnostic reiese că ar fi avut o problemă gastrică, ce se putea trata din punct de vedere medical. Se pare că avea 40 de kilograme, dar şi un copil poate să săvârşească un omor. Cei care folosesc cuţitul sunt persoane slabe, care nu au putere să se lupte", spun anchetatorii.

Mitu a urmat Liceul Teologic şi îşi obliga soţia să se prostitueze!?

Vecinii spun despre Bogdan Mitu că şi-ar fi obligat soţia să se prostitueze. "Bogdan era un mare derbedeu. Nici nu a reuşit să-şi termine studiile. Un an de liceu la făcut la Cernavodă, altul pe la Tulcea. Apoi a urmat seminariile Liceului Teologic de la Arad, însă în zadar. Apoi s-a căsătorit şi pentru că nu aveau din ce să trăiască şi-a scos soţia la produs. A fost un copil problemă cu un comportament foarte violent", vehiculează apropiaţii soţilor Mitu.

Prietenul lui Bogdan a recunoscut că i-a omorât pe soţii Garoafă

De altfel, Bogdan Mitu pare să nu fi avut prea mulţi prieteni. "Avea un singur prieten", spun poliţiştii, care ieri seară a fost audiat minute în şir. Este vorba de Giani Deli-Iorga, fiul unui frizer din Cernavodă, care se pare că ar avea probleme psihice. Poliţiştii nu au confirmat însă această informaţie. Gigi Valentin Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a declarat că uciderea soţilor Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, a fost recunoscută de către cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu, Giani Deli-Iorga. Suspectul a declarat anchetatorilor că s-a dus la soţii Garoafă pentru a-i convinge să stea de vorbă cu Gabriela, care în ultima perioadă se certa tot mai des cu Bogdan şi care se pare că intenţiona să-l părăsească. La un moment dat, declară el, Petre Garoafă a luat un cuţit în mână cu care l-ar fi ameninţat. Atunci, Giani Deli-Iorga l-a dezarmat pe bărbat şi l-a înjunghiat. Speriat că soţia acestuia l-ar putea denunţa poliţiei, a omorât-o şi pe ea. În acest moment, Giani Deli-Iorga este reţinut la sediul Poliţiei Cernavodă. Tânărul este din Cernavodă, are 30 de ani şi a fost muncitor la General Concrete. Acesta a susţinut la audieri că pe 3 ianuarie a.c. a purtat o discuţie cu prietenul său Bogdan, care i s-ar fi plâns că Gabriela intenţionează să-l părăsească la insistenţele părinţilor ei.

Ucigaşul a aruncat cuţitele la tomberon

"Deli-Iorga şi-a făcut curaj cu nişte coniac, s-a dus acasă la victime şi i-a atacat pe cei doi soţi folosind două cuţite pe care le-a găsit în locuinţă. Acesta susţine că pe respectivele cuţite le-a aruncat la un tomberon din Cernavodă, care a fost dus la rampa de gunoi. Urmează să căutăm armele crimei la gunoi. Pe de altă parte, din cercetări nu reiese că soţii Mitu şi minorul de 14 ani au ajuns pe 3 ianuarie a.c. în locuinţa părţilor vătămate. Din imaginile unor camere de luat vederi au fost surprinşi la intrarea în oraş, apoi la intrarea în magazinul Penny din Cernavodă, de unde şi-au cumpărat o sticlă de lichior şi s-au îndreptat pe marginea canalului de unde ulterior nu au mai fost văzuţi. Din spirit de solidaritate cu Bogdan, Giani Deli-Iorga a considerat că rădăcina răului prietenului său sunt părinţii fetei şi a decis să meargă la soţii Garoafă să le spună să o lase pe fată să-şi trăiască viaţa alături de soţul său. Din declaraţile lui Giani reiese că Petre Garoafă l-ar fi ameninţat cu un cuţit, moment în care i-a smuls cuţitul din mână şi l-a ucis pe bărbat cu mai multe lovituri de cuţit, după care a ucis-o şi pe Elena Garoafă. După ce i-a omorât a plecat acasă, iar pentru că avea hainele pline de sânge le-a spălat, le-a pus la uscat, iar a doua zi s-a îmbrăcat cu ele. La audieri era îmbrăcat cu puloverul care avea pete sânge pe el", susţin anchetatorii.

Fratele vitreg al Gabrielei, în atenţia Protecţiei Copilului

Potrivit oamenilor legii, minorul Alexandru Gheorghe Vasiliuc, care se afla cu soţii Mitu, şi care a asistat la înec, a fost preluat în grija Protecţiei Copilului. "Copilul nu ştia nimic de dispariţia părinţilor care îl aveau în grijă. Copilul a participat la înec şi a fost afectat. Declaraţia copilului a fost că Bogdan şi-a luat soţia în braţe şi a intrat în apă fără ca aceştia să mai iasă la suprafaţă. Speriat, băiatul a sesizat poliţia. Sora sa ar fi strigat după ajutor. Strigătele de ajutor au fost confirmate şi de martorii din zonă, care au auzit-o", mai susţin anchetatorii.

Urmărit general, Bogdan Mitu, căutat şi în cimitir

De menţionat că Bogdan Mitu nu a fost încă găsit, nici mort, nici viu, din momentul în care a intrat în canalul Dunăre - Marea Neagră. El a fost căutat inclusiv în cimitirul din Cernavodă. "S-au făcut investigaţii, cercetări, inclusiv în cimitir", au spus anchetatorii. În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul a trei persoane, şi anume: Gabriela Mitu, Petre şi Elena Garoafă. Poliţiştii constănţeni solicită ajutorul cetăţenilor pentru găsirea tânărului implicat în masacrul de la Cernavodă. Oamenii legii l-au dat astfel dispărut pe Bogdan Mitu şi aşteaptă acum orice indiciu cu privire la tânăr. "Înălţime aproximativ 1.80 m, constituţie slabă, ochi căprui, sprâncene stufoase, păr şaten, calviţie bilaterală, ten brunet, buze normale, comisuri orizontale, urechi normale cu lobul lipit, prezintă o aluniţă pe pometele stâng. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte pe care le purta la data dispariţiei. În cazul depistării rugăm să contactaţi SRPT Constanţa sau Dispeceratul IPJ Constanţa, tel.0241.611364 int.20005", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218