REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţia verifică privatizarea "cu cântec" a firmei de termoficare din Mangalia

Poliţia verifică privatizarea "cu cântec" a firmei de termoficare din Mangalia

Replica API 13 februarie 2012 | 00:00 228

Cu tot spectacolul oferit de Tusac lângă cisterne, sudul litoralului tot n-are căldură!

Cu tot spectacolul oferit de Tusac lângă cisterne, sudul litoralului tot n-are căldură!

După videoconferinţa organizată la nivel naţional, între MAI şi prefecturile judeţelor afectate de ninsori, prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, a vorbit despre situaţia căldurii de la Mangalia, care nu a fost rezolvată nici după ce Guvernul a alocat 15 milioane de lei. Potrivit prefectului, banii au intrat în contul Rompetrol, dar reprezentanţii SC Callatis Therm refuză în continuare să trimită cisternele pentru a le încărca. "La Mangalia încă nu se dă căldură pentru că cei de la Callatis Therm trebuie să-şi achite întâi datoriile mai vechi, cu banii primiţi de la Guvern. Ei refuză să trimită cisternele ca să ridice combustibilul. Noi nu achităm datoriile societăţii. Un reprezentant din MAI, care locuieşte la Mangalia, s-a dus la o centrală şi a întrebat de ce nu au căldură, după ce Guvernul a alocat o sumă de bani. I s-a spus că există combustibil, dar au primit dispoziţie să nu dea drumul la căldură. Eu am hotărât să nu dăm toţi banii odată, le dăm câte 2 milioane pe zi, pentru că nu am nici o certitudine că vor rezolva problema dacă le-aş dat toţi banii odată. Vina este a lui Claudiu Tusac, pentru că nu trebuia să privatizeze această societate. Trebuia să o lase ca înainte, cu acţionar majoritar Primăria Mangalia. Dosarul lui Tusac este la DNA", a declarat Claudiu Palaz.

"Eu urmăresc plăţile, nu mă urc pe camion"

Întrucât preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o declaraţie politică, a solicitat sancţionarea prefectului Palaz, eventual şi demiterea acestuia, din cauza problemei de la Mangalia, Claudiu Palaz a declarat, ieri, că Ponta nu are cunoştinţă de cauză. "Eu cred că Victor Ponta este dezinformat şi vorbeşte în necunoştinţă de cauză. La Mangalia este o problemă a unei societăţi private, eu nu mă pot implica într-un asemenea caz, în schimb eu gestionez banii pe care i-a alocat Guvernul pentru deblocarea problemei căldurii. Eu urmăresc plăţile, nu mă pot urca pe camion să duc combustibilul la centrale", a declarat prefectul de Constanţa. Amintim, în acest context, şi episodul de sâmbătă, când Claudiu Tusac s-a prezentat lângă cele două cisterne de combustibil comandate de Primăria Mangalia, la intervenţia Consiliului Judeţean, pentru a fi filmat!

Trei plângeri penale împotriva Callatis Therm

Trecând peste episodul "Tusac lângă cisterne", pentru că oricum căldura a întârziat să fie furnizată, de remarcat că împotriva conducerii societăţii de termoficare a fost înregistrată, ieri, şi o a doua plângere penală, mai exact împotriva directorului general Adrian Nikitas Simion. Aceasta ar fi cea de-a treia sesizare penală înregistrată la Poliţia Mangalia, din cauza situaţiei cu care se confruntă locuitorii Mangaliei, după ce, în urmă cu o săptămână, Asociaţia Drepturi Civile a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Mangalia. Acestor două plângeri se mai adaugă şi o a treia, ca urmare a autosesizării Poliţiei. "Ne-am sesizat din oficiu, pentru că şi noi locuim tot în Mangalia. Am început o anchetă pentru a se vedea cum anume s-a ajuns în această situaţie, cum s-a privatizat firma, cum s-a negociat, cine a luat banii şi alte treburi. În total, putem vorbi despre 3 plângeri penale, a noastră fiind prima", a declarat comandantul Poliţiei Municipiului Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614