REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Politica furnicilor versus politica lăcustelor. Bogdan Huțucă: PNL dezvoltă, PSD consumă

Politica furnicilor versus politica lăcustelor. Bogdan Huțucă: PNL dezvoltă, PSD consumă

Replica API 22 noiembrie 2020 | 00:04 2154

Pe 6 decembrie, vom avea de ales între două modele de guvernare. Unul bazat pe creștere economică durabilă, pe responsabilitate, altul bazat de promisiuni fanteziste, populism și consum nesustenabil. Cu alte cuvinte, vom avea de ales între modelul PNL și cel al PSD.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, spune că politica economică a PSD poate fi caracterizată prin trei cuvinte: taxare, redistribuire, consum. Este o metodă păguboasă, care produce inflație, deci sărăcie. Românii și-au dat seama că degeaba ai mai mulți bani în buzunar, dacă poți cumpăra mai puține lucruri cu ei.

„Politica PSD nu a fructificat șansele extrem de favorabile ale cadrului macroeconomic extern stabil și prielnic în care s-au desfășurat guvernările Grindeanu, Tudose, Dăncilă. Punând accentul pe consum, PSD a crescut economia la negru și deficitul bugetar într-o perioada de creștere economică, în loc ca acesta să se reducă într-un astfel de context.”, spune liderul PNL.

Acum, PSD consideră că România va avea o creștere anuală medie de 4,3% în 2021-2024, deși în perioada 2016-2019 creșterea a fost de 5,1% în situația atragerii unor fonduri relativ moderate de la UE, iar economia României a demonstrat un potențial de dezvoltare considerabil. Cu alte cuvinte, PSD nu își propune ca România să beneficieze de noile oportunitățile de finanțare UE – 80 miliarde euro prin bugetul multianual și Mecanismul de redresare și reziliență. În aceste condiții, PSD își propune în anul 2024 să ajungă la un PIB/locuitor față de media UE de 80%, față de 85% în scenariul PNL.

PNL, șansa românilor la un trai european

Dacă PNL caută soluții pentru o creștere medie în jur de 5,5% pentru următorii patru ani, față de 5% cât a reușit PSD prin stimularea maximă a consumului în cei patru ani dinaintea crizei, noul model al PSD își propune dezvoltarea României sub capacitățile din trecut, în condițiile financiare din perspectivă mai favorabilă decât în trecut, la o dinamică medie de 4,3%, nereușind să continue nici măcar ce a realizat în anii 2016-2019.

„PNL își propune să dezvolte România pe principiile europene noi, să profite la maximum de oportunitățile oferite. Planul PNL este unul ambițios, dând o șansă românilor la un trai european. Dezvoltarea economică se va face prin investiții, cu un impuls inițial în primii doi ani și consolidarea acestora în următorii ani, un parteneriat mai bun cu UE, creșterea credibilității pe plan extern, modificările structurale prin modernizarea și creșterea productivității. Consumul privat va evolua echilibrat în raport cu creșterea economică, în timp ce investițiile vor avea o dinamică mai ridicată. În aceste condiții, creșterea veniturilor populației va fi sustenabilă, nu va genera inflație și va asigura veniturile bugetare necesare cheltuielilor obligatorii.”, subliniază Bogdan Huțucă.

Modelul liberal este unul ambițios, spre deosebire de modelul PSD care vede România într-o criză prelungită și cu o relansare greoaie bazată pe consum.

Majorarea pensiilor, o minciună sfruntată a PSD

Președintele PNL Constanța a vorbit și despre un subiect important pentru milioane de români, majorarea pensiilor, și despre modul cum este tratat în programele de guvernare ale PNL și PSD.

„Majorarea pensiilor în scenariul PSD este o nouă minciună sfruntată pentru pensionari pentru că pleacă de la un punct de pensie care nu există în realitate, 1775 lei, și promite creșterea cu 32% până în 2024. PNL le-a arătat seriozitate pensionarilor, a majorat deja punctul de pensie cu 14%, în condiții de criză, și va crește, în fiecare an, valoarea punctului de pensie în funcție de creșterea economică și de rata inflației. În modelul de guvernare PNL, punctul de pensie pleacă de la o situație reală a valorii punctului de pensie, 1442 lei și crește până la 1841 lei în 2024, ceea ce înseamnă o majorare de 46% față de cât a lăsat PSD valoarea punctului de pensie.”, afirmă deputatul PNL.

„Obiectivul PNL este să crească puterea de cumpărare a pensionarilor, în vreme ce PSD vrea doar să-i amăgească pe părinții și bunicii noștri cu majorări fictive. Toate majorările de pensii operate de PSD au fost parazitate de creșterea prețurilor. PSD nu a fost capabil să-și onoreze promisiunea de majorare a pensiilor cu 40% cât a fost la guvernare, ci a folosit-o drept momeală electorală. Noi, PNL, dovedim că știm cum se cresc pensiile astfel încât să fie un beneficiu real în buzunarul pensionarilor.”, a pus punctul pe i Bogdan Huțucă.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367