REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

"Politica înseamnă în primul rând să construieşti pentru cei care te-au ales, care te-au învestit cu încrederea lor"

"Politica înseamnă în primul rând să construieşti pentru cei care te-au ales, care te-au învestit cu încrederea lor"

Replica API 29 noiembrie 2012 | 00:00 110

Mircea Titus Dobre îndeamnă constănţenii să voteze echipa USL

Mircea Titus Dobre îndeamnă constănţenii să voteze echipa USL

Mircea Titus Dobre, candidatul USL în Colegiul 7, consideră că a fi parlamentar înseamnă o responsabilitate imensă. Crede că, după ani de muncă în echipa PSD şi la nivelul Consiliului Judeţean, din postura de consilier judeţean, este pregătit să reprezinte interesele cetăţenilor din Constanţa în Parlamentul României.

Reporter: Domnule Dobre, de ce candidaţi la Parlament şi care credeţi că este rolul unui parlamentar?

Mircea-Titus Dobre: M-am alăturat PSD în 1999, când aveam doar 20 de ani. Ulterior am devenit consilier judeţean fapt ce mi-a prilejuit o bună cunoaştere a problemelor din judeţ, dar m-a făcut să mă şi apropii de proiecte importante pentru oameni. Am învăţat de la cei mai buni şi acum iată-mă, la rândul meu, după ani de muncă, propulsat pentru funcţia de parlamentar, care înseamnă în primul rând o responsabilitate imensă. Cred că politica înseamnă în primul rând să construieşti pentru cei care te-au ales, care te-au învestit cu încrederea lor. Asta ar trebui să facă un parlamentar, în opinia mea.

Rep.: Candidaţi într-un colegiu care cuprinde şi zona urbană, dar şi cea rurală. Suntem convinşi că vă cunoaşteţi colegiul, aşadar, care sunt principalele probleme ale oamenilor de aici?

M.T.D.: Din colegiul meu fac parte zone importante din municipiul Constanţa şi localitatea Valu lui Traian. Am plantat pomi la Valu pe o suprafaţă de 30,7 hectare şi am ridicat un solar în curtea unui localnic, împreună cu senatorul Alexandru Mazăre şi cu primarul Florin Mitroi. Mă implic deja în problemele oamenilor, constănţenii din Colegiul 7 mă cunosc de la campaniile precedente, am mers din casă în casă, prin cartiere, prin pieţe, am avut întâlniri cu sindicatele, cu diverse categorii sociale. Principalele probleme ale oamenilor sunt cele legate de pensiile care trebuie reaşezate, salariile care trebuie reîntregite în raport cu inflaţia şi de investiţiile pentru locuri de muncă. Avem deja în echipa USL proiectele legate de port, turism, agricultură, sănătate şi învăţământ pe care suntem nerăbdători să le punem în aplicare .

Rep.: Cum intenţionaţi să rezolvaţi aceste probleme, cum le răspundeţi oamenilor care vă prezintă păsurile lor?

M.T.D.: Cred că oamenii au văzut pe pielea lor pânâ acum cum e cu promisiunile şi de aceea, sunt convins că au început să-şi cunoască interesul. Adică, degeaba se străduieşte Consiliul Judeţean să facă treabă, dacă nu găseşte sprijin la Guvern. Iar parlamentarii, dacă nu sunt suficient de mulţi şi de motivaţi să reprezinte interesul oamenilor care i-au votat, legile pică, din lipsă de cvorum, sau se lucrează cu ordonanţe pe bandă rulantă. Aşadar, trebuie să fie votată echipa, ca să putem face treabă împreună, să avem majoritate şi să putem lua măsurile atât de aşteptate de români.

Rep.: O problemă relatată de cetăţenii din Constanţa este legată de siguranţă. De ce credeţi că s-a ajuns în situaţia în care lumea îşi face probleme, tot mai des, în legătură cu acest aspect?

M.T.D.: Aici este vorba despre eforturi conjugate, interdepartamentale. Avem Poliţia locală, Poliţia naţională, Jandarmeria, trebuie să implicăm şi societatea civilă, să cultivăm spiritul civic. Este nevoie de o mai mare fermitate în păstrarea ordinii publice, implicarea comunităţii, a şcolii, să existe o educaţie civică reală şi norme morale bine definite şi aplicate. Nu e normal ca tinerii să-şi găsească modele în viaţă printre interlopi sau alţi indivizi dubioşi. Aici, şi mass media îşi are rolul ei, deloc de neglijat.

Rep.: Vă cunoaşteţi contracandidaţii? Ce ne puteţi spune despre ei?

M.T.D.: Pe mine mă interesează ce pot face eu, cu echipa noastră de la USL, pentru oamenii din Constanţa, Valu lui Traian şi din toată ţara. Nu ne preocupă ce poate sau nu poate demonstra alt contracandidat. Ceea ce e indubitabil, o spun fără falsă modestie, la această oră, suntem singura echipă, la nivel de ţară, care poate funcţiona coerent. După alegeri, vom putea astfel să ne şi ţinem de promisiuni, nu să venim cu scuze că am vrut, dar n-am putut. De aceea spuneam că oamenii nu mai pot fi înşelaţi ca în alţi ani şi că îşi ştiu interesul.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369