REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.5° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.5° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Politicieni implicați în scandaluri sexuale. Cine sunt aleșii și ce pedepse au primit

Politicieni implicați în scandaluri sexuale. Cine sunt aleșii și ce pedepse au primit

Virgil STOIAN 24 septembrie 2023 | 00:00 2306

De-a lungul anilor mai mulți politicieni, în majoritate cu funcția de primar, au fost implicați în scandaluri sexuale. Unii au fost acuzați oficial de viol și trafic de persoane, alții de act sexual cu minor.

Politicieni implicati in scandaluri sexuale. Cine sunt alesii si ce pedepse au primit Ionel Robert Ștefan

Cel mai cutremurător a fost cazul primarului din Stefăneștii de Jos, de la PNL, Ionel Robert Ștefan. Acesta a fost acuzat de către DIICOT de viol și exploatarea sexuală a unei fete de numai 13 ani. Se pare că alături de alte 7 persoane, primarul a abuzat de copilă în mod repetat. La percheziții DIICOT a găsit în camera fiului cannabis, drept urmare și el a fost pus sub acuzare.

Primarul este suspendat, însă figurează în continuare pe site-ul instituției, pentru că până la o sentință definitivă este considerat nevinovat. Un alt caz cutremurător este cel al lui Daniel Bogdan Davidescu, primar la Șotrile. El a candidat independent și a fost condamnat pentru pornografie infantilă. El ar fi șantajat o minoră, potrivit DIICOT, cu imagini compromițătoare. El și fata de 16 ani la acea vreme ar fi avut o relație, ulterior când minora nu a mai dorit relația, primarul a șantajat-o cu filmulețe pe care le realizase cu ea. După ce a fost condamnat a reușit să își reia mandatul grație unei instanțe care a hotărât în favoare lui.

Sex în birou cu primarul

Un alt caz, este cel al primarului Damian Butnariu, fost PNL-ist. Acesta a recunoscut în instanță într-un dosar de trafic de persoane că a beneficiat de serviciile a două tinere. Cele două erau minore, iar în schimbul sexului Butnariu ar fi plătit 100 de lei unui proxenet local. Culmea, ”partida” a avut loc chiar la el în birou. Tot de la PNL vine și Gheorghe Dumbravă, primarul asupra căruia au planat suspiciuni grave. Dar care nu au putut fi dovedite.

În luna iunie a anului 2018, o fată de 17 ani din Stoenești Vâlcea ajungea la spital din cauza unei tentative de suicid. Fata a precizat că a fost abuzată de primar, care o urmărea încă de pe vremea când avea 13 ani. Dumbravă a respins acuzațiile și a acuzat la rândul lui o înscenare a adversarilor politici. Un alt primar implicat în scandaluri sexuale este cel de la Șuțești. Costică Dobre, primar PSD a fost condamnat în 2018 la un an de închisoare cu suspedare pentru proxenetism. Practic primarul alături de familie au format un grup infracțional care trimitea fete ”la produs” în Grecia, potrivit evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Caracteristic politicienilor noștri, analfabeți, fără scrupule, fără coloana vertebrală, interese personale. Mulți ar trebui închiși pe viață.
1
0
Dar de pedofilul de Florin Munteanu de la Sky-radio nu spuneti nimic
2
0
Văd că peștii au un rol foarte important în politică. Auzi la ăla credea că scapă cu 100 de lei la valoarea lui.
3
0
si astia nu sunt toti, in sedii de primarii se mai... procedeaza si cu acordul partii ...vatamate!!!!
5
0
Care au copii cu bagaboantele se pun?
4
0
Toți trebuie excluși din politică.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712