REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

"Politicienii de azi nu iubesc ţara asta. Cum să sapi după gaze la mare, să arunci în aer Apusenii, să distrugi delta?"

"Politicienii de azi nu iubesc ţara asta. Cum să sapi după gaze la mare, să arunci în aer Apusenii, să distrugi delta?"

Replica API 10 mai 2014 | 00:00 386

Ecologiştii şi-au lansat eurocandidaţii la Constanţa:

Ecologiştii şi-au lansat eurocandidaţii la Constanţa:

Partidul Ecologist Român (PER) şi-a lansat vineri la Constanţa candidaţii pentru Parlamentul European, formaţiunea care are ca simbol bradul verde prezentându-i, într-o conferinţă de presă, pe primii patru aflaţi pe listă. Este vorba, în ordine de la 1 la 4, despre Radu Moraru, Gheorghe Florin Cârciu, Dumitru Bădrăgan şi Teodor Mărieş, ecologiştii spunând că vin cu o listă de cetăţeni pentru cetăţeni, cu oameni fără trecutul pătat de politică şi care vor să schimbe ceva în România. "Oamenii s-au săturat de partide, când te mai opreşte câte unul pe stradă îţi vine să-l iei la bătaie, indiferent din ce partid face parte. Ne-au luat ţara acum 25 de ani, şi-au arătat între timp adevărata faţă şi ne-am dat seama de ce sunt în stare. Toţi sunt o apă şi un pământ. După ce aţi fost minţiţi 25 de ani, după ce v-au păcălit toţi, nu mai putem oferi nici o garanţie. Suntem nişte oameni simpli, care vor să schimbe ceva, să facem pârtie printre celelalte partide. Spunem doar că aşa nu se mai poate. Sunt nişte vremuri atât de cumplite, că varianta de a sta acasă şi de a nu te prezenta la vot nu există, nu poate fi luată calcul, când e vorba de viitorul copiilor noştri. Politicienii de azi nu iubesc această ţară. Cum să sapi după gaze la mare, să arunci în aer Apusenii, să distrugi delta, dacă ai iubi ţara?", a declarat Radu Moraru, capul de listă al PER.

"Ne complacem în situaţia asta şi stăm la mâna altora, aceeaşi de 25 de ani. Lăsăm copiilor noştri doar datorii. Dacă stăm în casă la vot, când e vorba despre viitorul copiilor noştri, atunci chiar ne merităm soarta", a mai spus Moraru. O constatare interesantă a avut şi omul de afaceri Gheorghe Florin Cârciu, antreprenor în construcţii cu afaceri la Paris, cu sute de români angajaţi pe salarii occidentale, sosit pentru prima oară în viaţa lui în Constanţa. "Cei mai mulţi politicieni din România n-au făcut nimic în viaţa lor în afară de politică, n-au nici o meserie, nici un rost. În schimb, avem atât de mulţi români cu realizări mult mai mari ca ale mele peste hotare, care se uită la ce se întâmplă în ţară şi care trebuie să aibă doar curajul de a se implica pentru a schimba totul", a spus Cârciu. Jumătate oşan, jumătate bucovinean şi stabilit la Paris, candidatul PER a spus şi prima impresie care i-a lăsat-o Constanţa, la prima sa vizită pe litoralul românesc.

Cârciu, candidat PER: "Constanţa arată deplorabil. Şi în Franţa s-au construit cartiere pentru oameni săraci, astăzi le dărâmă"

"Constanţa arată deplorabil. Spre ruşine mea, n-am mai fost niciodată la mare, în Constanţa, vă spun doar ce-am văzut azi, plimbându-mă prin oraş. Mă tot minunam când vedeam la televizor câte a făcut domnul Mazăre pe aici, dar să ştiţi că, din afară, nu se vede. Poate din interior se vede altfel. Ne mulţumim cu puţin, cu câteva blocuri pentru săraci. Şi în Franţa s-au făcut cartiere întregi pentru săraci şi astăzi le dărâmă, au spus c-au făcut cea mai mare greşeală. Acele cartiere au devenit focare de infracţionalitate, oamenii s-au învăţat doar să ceară şi să aştepte ajutorul social, în loc să fie integraţi şi să li se dea locuri de muncă. Domnul Mazăre ar trebuie să lase turbanele şi să mai facă şi altceva. Numai cinste nu ne face, un primar ar trebui să fie un model pentru oameni, nu cum e domnul Mazăre", a mai spus oşanul-bucovinean stabilit la Paris. Impresia deplorabilă lăsată de Constanţa a fost întărită şi de Radu Moraru: "Este cea mai mare ruşine, să ai atât de mulţi bani, pentru că sunt foarte mulţi bani aici, iar Constanţa să arate în halul ăsta. Lui Mazăre ar trebui să-i crape obrazul de ruşine, să emigreze în Madagascarul lui. E un dezastru total în Constanţa, am fost azi pe nişte străzi din oraş, mai urâte şi mai rele ca în Africa".

Bădrăgan, candidat PER: "Portul Constanţa are nevoie de transparenţă, responsabilitate şi demnitate, nu de mascarada politică de azi"

La rândul său, liderul constănţean al PER şi candidatul "bradului" la Parlamentul European, avocatul Dumitru Bădrăgan, a vorbit despre atenţia specială pe care ecologiştii o vor acorda portului, dar şi despre un proiect înaintat de ei acum mai mult timp, fără ecouri însă la mai marii vremii, respectiv un spital regional pentru copii, de care este mare nevoie în Dobrogea. "Portul Constanţa este poarta Europei spre Orient şi punctul de bază al oricărei strategii a Uniunii Europene legate de Dunăre şi Marea Neagră. O zonă de maxim interes pentru autorităţile de la Bruxelles şi pentru a cărei administrare este nevoie de transparenţă totală, responsabilitate şi demnitate, nu de mascarada politică la care asistăm azi", a explicat Dumitru Bădrăgan. "Noi prezentăm o listă de cetăţeni simpli, care doresc să schimbe ceva în România, oameni care n-au trecut prin furcile caudine ale partidelor politice. Totul reprezintă o provocare enormă pentru noi, şansa României de a fi reprezentată de persoane interesate de strategii. Propunem cetăţenilor să voteze cetăţeni", a mai spus Bădăragan, candidatul "bradului" la Parlamentul European.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367