REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţist constănţean de la Transporturi, ÎNCĂTUŞAT pentru luare de mită!

Poliţist constănţean de la Transporturi, ÎNCĂTUŞAT pentru luare de mită!

Replica API 12 iunie 2015 | 23:23 89

Dosarul furtului de combustibil din Portul Constanţa

Dosarul furtului de combustibil din Portul Constanţa

Procurorii au extins cercetările în cazul furtului de combustibil din Portul Constanţa, favotizat de mai mulţi poliţişti de la Transporturi. Astfel, la data de 10 iunie 2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Liviu Buta, agent de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în luna aprilie 2015, Liviu Buta împreună cu un alt lucrător de poliţie din cadrul aceleiaşi structuri, în prezent trimis în judecată, a primit de la o persoană implicată în activitatea de furt de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa, o cantitate determinată din aceste produse, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, „hoţilor” să sustragă combustibili din Portul Constanţa. În cauză, în cursul zilei de joi, 11 iunie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de acesta, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Precizăm că totul are legătură cu acţiunea oamenilor legii din luna aprilie anul curent, când au destructurat o grupare care se ocupa cu furturile din Portul Constanţa, din vagoanele de marfă, fiind vorba de combustibil, îngrăşământ şi etanol. Lucrurile erau foarte bine împărţite. Astfel, potrivit anchetatorilor, Florin Mustăţea, dar şi alte persoane, precum Sorin Daniel Moraru, Cristina Stoica şi Luca Toader, sustrăgeau bunurile, după care „cotizau” poliţiştilor de la Transporturi Maritime, care erau pe tură, între care şi Cristian Buga, Nicolae Zanet, Sorin Cosmeanu şi Liviu Buta, între 300 şi 600 de lei. Cu mită se alegeau şi agenţii de pază de la porţile de acces în port, dar şi angajaţii de la SN CFR Marfă SA. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că indivizii sustrăgeau din vagoanele-cisternă ale S.C.O.T. S.A. Ulterior, combustibilul era vândut cu ajutorul lui Costică Bobric, cunoscut drept „Costică benazinaru”. Acesta îşi amenajase un „magazin” în grădina din faţa blocului FD11, din Poarta 6, acolo unde locuieşte. La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614