REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Polițist de frontieră premiat cu medalia „Bărbăție și Credință” de către Președintele României

Polițist de frontieră premiat cu medalia „Bărbăție și Credință” de către Președintele României

Replica API 21 august 2019 | 01:49 608

Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credință” în clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne. Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019. Astfel, în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic. Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului. Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare. Polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat: „Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere".

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si o prima in bani nu primeste...!?! M-as pisha pe medalia data de catre un mut navetist saptamanal pentru pizda dintre genunchii ososi a lui carmen si plimbator prin munti , ciclist sau jucator de golf
0
1
actualizati dreaq denumirea ca sunt destule angajate de sex feminine in MAI, ce faceti cand una dintre ele se remarca pentru fapte deosebite?
2
0
nu merita o medalie, poate o scrisoare de recunoastere si ceva bani...medalia nu time se foame.. altii salveaza in civil aplicand resuscitare si nu sunt premiati de iohanis labagiul
3
0
Felicitari, un exemplu de urmat.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920