REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Polițist militar, la o patra misiune în Afganistan

Polițist militar, la o patra misiune în Afganistan

Replica API 27 mai 2019 | 05:25 629

Este polițist militar de zece ani și se află la a patra misiune în Afganistan. Este vorba despre plutonierul George Voinia, din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” din Constanța.

Plutonierul Voinia George este mândru că este polițist militar de 10 ani. George este unul dintre cei 10 militari români ai detașamentului International Military Police care se află la datorie în Baza Militară Kandahar. Veteran al Armatei României, acesta se află în prezent la a patra misiune în Afganistan. Printre misiunile pe care le are de îndeplinit, împreună cu cățelul său Baron, se numără și acelea de a asigura controlul traficului, stabili ordinea și disciplina, sprijini forța de reacție rapidă, identifica și controla personalul din bază.

La 15 mai 1990 s-au reînfiinţat unităţile şi subunităţile de poliţie militară din Armata României. Istoricul Poliţiei Militare se află însă în strânsă legătură cu istoricul jandarmeriei române, de unde îşi are originile. Trebuie făcută însă menţiunea că Gendarmeria – denumirea din acea epocă – a fost înfiinţată şi subordonată Ministerului de Resbelu. Primele atestări ale activităţii de „poliţie a trupei” se regăsesc în documentele de „fiinţare a gendarmeriei” din 3 aprilie 1850 emise de Domnul Grigore Alexandru Ghica, iar misiunile specifice au fost consemnate şi în Ordonanţa 896 din 20 iunie 1864 semnată de Domnitorul Al. I. Cuza. Termenul consacrat de Poliţie Militară îşi are originile în anul 1893, când, pe vremea Regelui Carol I, cu aprobarea acestuia, legiuitorul Lascăr Catargiu a promulgat „Legea asupra Gendarmeriei rurale”. Astfel, în Monitorul Oastei nr. 53 din 5 noiembrie 1893, găsim în legea mai sus menţionată, la TITLUL IV - Atribuţiunile gendarmeriei, Capitolul I – Serviciul ordinar şi extraordinar, articolul 52 - serviciul ordinar coprinde: ........, pct. e) Poliţia Militară.

Sursă text/foto: Lt. Căpîlnean Mirela, plt.maj. Dan Vereș, arhiva personală a plt. Voinia George, M.Ap.N, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce plm e cu cateii astia de comenteaza sub anonimat dar baga capul in pamant cand se uita un tigan de 60kg la ei, bv baietii sunteti bazati
1
0
Si n-ai murit pana acum gunoiule? Ei las ca mai e vreme ! Cat de curand te vedem tarandu-te pe la invictus! hai muie cu clabuci shpagar borat! Te-ai dus la bani pe pamantul atuia. normal pentru bani ai vindeo si pe mata! Ptiu
1
2
impreuna cu lefegiul asta de doi bani! Sa crapati amandoi in timp ce nevestele sunt cu curu-n pula vecinilor! Scursurilor!
0
3
Asta s-a dus in Teatrul Prostilor de pe front pentru a-si lua si al patrulea apartament. Cand o sa fie ranit, va fi adus in tara cu avion privat, si va primi scutiri de taxe si impozite, si dupa ce se va bucura de pensie babana, dupa moartea sa, nevasta-sa va fi primi si ea scutiri. Asta inseamna sa fii erou. Dar sa nu ne suparam, fiindca si Regina Maria le-a promis taranilor pamanturi la lasarea la vatra. Asta e oriunde in lume: acesta e eroul necunoscut absolut oriunde in lume. A luptat pentru pamantul din propria batatura.
4
2
Mu13 lu ma-ta , copil prost
4
2
Sper sa iei un glont in ficat mercenarule!
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369