REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţist muşcat, pumni şi palme, la Mangalia. Dosarul din campania electorală este în anchetă

Poliţist muşcat, pumni şi palme, la Mangalia. Dosarul din campania electorală este în anchetă

Replica API 7 iulie 2012 | 00:00 133

Campania s-a încheiat, audierile continuă

Campania s-a încheiat, audierile continuă

Cercetările în cazul bannerului PSD de la Mangalia, care a fost smuls şi dat jos cu scandal de democrat-liberali, continuă cu audierea mai multor persoane. La sediul Poliţiei Municipiului Mangalia au fost citate, până în acest moment, mai multe persoane care au participat activ sau numai au privit la scandalul dintre taberele susţinătorilor lui Claudiu Tusac, pe deoparte, şi cea a lui Zanfir Iorguş, de cealaltă parte. Cele două tabere s-au confruntat, în apropierea alegerilor locale, mai ceva ca la un meci de fotbal, lăsându-se cu capete sparte, înjurături, muşcături şi alte urmări "specifice" unei campanii electorale româneşti.

Deşi multă lume credea că totul se va sfârşi după alegeri, pentru că, totuşi, era vorba de campania electorală, acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât mulţi au depus plângeri penale şi se va ajunge chiar în instanţă. "În acest moment se fac cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, într-un dosar, iar în alt dosar, aflat pe rolul Parchetului, se fac cercetări pentru ultraj la poliţist, dat fiind că un coleg de-al nostru a fost agresat şi muşcat de mână de unul dintre scandalagii. Până în acest moment au fost audiate câteva persoane, urmând a fi citate şi altele, pentru a da declaraţii privind modul în care a avut loc incidentul respectiv", ne-a declarat şeful Poliţiei Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru.

De unde a pornit totul

Reamintim că în prima decadă a lunii iunie, cu numai câteva zile înaintea alegerilor, aproximativ 50 de persoane s-au luat la bătaie în centrul oraşului, din cauza unui banner al PSD. Este vorba despre acelaşi banner care fusese dat jos cu o săptămână înainte de scandal, de simpatizanţii PDL, întrucât exista o hotărâre a Biroului Electoral Municipal, potrivit căreia social-democraţii erau obligaţi să-l dea jos pe motiv că încălca unele prevederi din legea electorală. Membrii PSD s-au dus să-l monteze la loc, numai că au apărut PDL-iştii între timp, iar spiritele s-au încins în scurt timp, iar centrul Mangaliei a devenit arenă de bătaie. La faţa locului s-au mobilizat mai multe forţe de ordine, printre care echipaje de la Poliţia Mangalia, Jandarmerie, dar şi poliţiştii de la Locală. Scandalagii au fost calmaţi după ce au primit câteva jeturi lacrimogene în ochi şi câteva bastoane în spate. Însă nu se putea ca un asemenea scandal să nu se lase cu ochi vineţi şi mâini rupte. În timpul încăierării, un poliţist a fost rănit, fiind muşcat de unul dintre susţinători.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218