REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Polițistele din cadrul IPJ Constanța: "Așa rămâne ceva puternic după mine....”

Polițistele din cadrul IPJ Constanța: "Așa rămâne ceva puternic după mine....”

Replica API 7 martie 2016 | 13:19 311

8 martie

8 martie

De 8 martie sărbătorim femeia, iată câteva exemple de femei polițist, dedicate meseriei, dar având și o viață extraprofesională foarte activă și plină de frumos.

”Așa rămâne ceva puternic după mine....”

Așa își începe povestea, o polițistă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, despre pasiunea sa. Este o poveste cu aromă de cozonaci copți în cuptorul cu lemne al bunicii de oriunde din satul românesc, este o istorie despre viață ca în poveștile spuse de bunicul, iarna, la gura sobei. "Colega noastră a început a scrie povestea sa pe firul iei în urmă cu 4 ani, când și-a dorit să poarte o astfel de bluză autentic românească. După aproape un an, Liliana a dat naștere primei ii cusute de mânile sale și a constatat că s-a îndrăgostit de ceea ce făcea. Așa a început a coase o a doua..,. o a treia ie, iar odată cu trecerea timpului Liliana a înțeles că și cei din familia sa s-au îndrăgostit de ceea ce creau mânile și sufletul său", potrivit reprezentanților din cadrul IPJ Constanța.

Așa fiul său, în vârstă de 17 ani, a întrebat-o într-o bună zi dacă se fac și ii bărbăteși... și așa s-a născut ia pentru fiul său, de care acesta este foarte mândru, soțul său susținând-o să devină membră într-o asociație care promovează ia românească, unde Liliana este deja membru de onoare. Povestea cusută cu fir de borangic continuă cu o ie dobrogeană, care este încă în lucru și la care Liliana ține foarte mult, și va continua cu ”au trăit fericitți până la adânci bătrâneți”, iar colega noastră va coase ii, iar noi colegii ei și dumneavoastră cititorii vă veți bucura de frumosul creat de arta cusutului iilor românești.

”Pentru o femeie polițist, sănătatea este o valoare!„

”La 31 de ani, mi-am pus ordine în valorile personale și am conștinetizat că sănătatea, pentru mine, este foarte importantă!”, astfel își începe povestea Diana. Conștientizând acest aspect, Diana a acționat din prima zi și a început antrenamentele, după o pauză în practicarea sportului de performanță (baschet și judo). Construind în jurul acestei valori a început schimbarea, astfel s-a reîntors la liceul sportiv pe care îl absolvise cu mulți ani în urmă, pentru a-și obține certificatul de instructor sportiv. A studiat timp de un an, obținând certificarea de instructor de fitness, dar cel mai important este faptul că, în acest răstimp, a înțeles că performanța este determinată de autocontrol și disciplină, fiind similar și în munca de polițist. În acest context, Diana ne recomandă să optăm pentru mișcare, atunci când vrem să ne îmbunătățim starea de spirit și sănătatea și ne oferă suportul ei. "Asemeni celor două colege prezentate anterior sunt multe femei în I.P.J. Constanța, care își slujesc țară, își îndeplinesc cu onoare și profesionalism atribuțiile de serviciu, fiind totodată mame, soții, fiice, contribuind în fiecare zi la liniștea și frumusețea familiei și comunității din care fac parte", au mai spus reprezentanții IPJ Constanța.

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367