-0.6° Constanța Sâm., 4 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6264
-0.6° Constanța Sâmbătă, 4 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6264

Polițiști amenințați cu moartea de o gașcă de barbugii

Virgil STOIAN 4 decembrie 2022 | 00:00 2007

Baieram Sali, Gelal Şaban şi Emurah Omer au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Mai exact, Gelal Şaban şi Baieram Sali au provocat scandal în centrul comunei Cobadin, agresându-l pe Emurah Omer şi adresând injurii organelor de poliţie. Apoi, au spart geamurile a două autoturisme aparţinând lui Emurah Omer, iar în urma sosirii organelor de poliţie le-au ameninţat cu moartea. Emurah Omer la rândul lui i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii veniţi să aplaneze conflictul. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea lui Șaban Gelal la 1 an și 2 luni de închisoare, Baieram Sali a primit 1 an de închisoare iar Emurah Omer va executa 1 an și 2 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Jucători de barbut

Conflictul a degenerat de la un joc de barbut, Emurah Omer fiind agresat de ceilalţi doi. Deplasându-se la fața locului, poliţiştii au constatat prezența mai multor persoane care se manifestau agresiv (adresând injurii și lovindu-se reciproc), printre care și cei trei inculpați. Întrucât persoanele în cauză nu s-au conformat solicitărilor polițiștilor de a înceta, s-a făcut uz de spray lacrimogen. Între timp, Gelal Şaban a lovit cu o piatră autospeciala (inscripționată) cu care polițiștii se deplasaseră la fața locului. După utilizarea sprayului lacrimogen, persoanele s-au dispersat iar inculpatul Gelal Şaban fost imobilizat și condus la Postul de Poliție Cobadin, iar apoi trimis acasă. Ulterior, Emurah Omer le-a adus la cunoștință polițiștilor că inculpații Sali Baieram și Gelal Şaban s-ar îndrepta către locuința sa pentru a-i agresa familia, astfel că s-au îndreptat spre casa acestuia.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Cei trei poliţişti au fost ameninţaţi cu moartea

La vederea autospecialei dar şi a lui Emurah Omer, Baieram Sali şi Gelal Şaban au început să se manifeste agresiv. Au scos fiecare câte un cuțit și amenințând (cu moartea) lucrătorii de poliție, s-au apropiat de autospecială, au zgâriat geamul de la portiera stângă față, pe care au deschis-o, și încercând să îl lovească pe Emurah Omer (aflat pe bancheta din spate), l-au zgâriat pe talpa piciorului stâng cu lama cuțitului. Organele de intervenție au folosit spray-ul iritant lacrimogen asupra inculpaților, care au fugit de la fața locului. În continuare, a fost solicitat un echipaj de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale inculpatului Emurah Omer. Refuzând transportul la spital, acesta a devenit agresiv, adresându-le polițiștilor amenințări cu moartea, fapt pentru care a fost imobilizat și condus la sediul Postului de Poliție Cobadin, unde s-a procedat la întocmirea actelor prealabile de constatare și demarare a cercetărilor.
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Medgidia au reţinut că inculpații au acționat cu intenție directă, întrucât aceștia au prevăzut și urmărit producerea rezultatelor socialmente periculoase al faptelor lor. Instanţa a decis condamnarea lui Şaban Gelal la 1an şi 2 luni de închisoare, Baieram Sali a primit un an de închisoare iar Emurah Omer va executa un an şi 2 luni de închisoare. Decizia a fost comunicată pe 20 octombrie şi nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Parlamentul are legi doar ptr hoți și talhari
1
0
Asta se vrea. Injustitie nu justitie. Ma mir ca de data aceasta au facut cei de la Medgidia ceva bun, ca de obicei acolo nu se dadeau condamnari. Nu de alta, dar tot Politia ar fi fost de vina pt masuri pe care nu le iau cei care ar trebui sa le aplice.
2
0
Boraturi turcesti, impuscati si gata, alta solutie la infectiile astea nu exista!
5
1
Ce militieni incapabili .Asteapta sa iasa la pensie la 40 de ani.
2
7
Asta-i Romania tara noastra de aur,care voi politia,justitia si politicieni nostri hotii,mincinosi spagagi si penali ati dezvoltato
8
0
iese si camataru polo, e barbugiu vechi si facem echipa si cu cernavoda, trai pe vatrai!
6
0
Pistoale nu aveți?
7
0
Asta se vrea. Injustitie nu justitie. Ma mir ca de data aceasta au facut cei de la Medgidia ceva bun, ca de obicei acolo nu se dadeau condamnari. Nu de alta, dar tot Politia ar fi fost de vina pt masuri pe care nu le iau cei care ar trebui sa le aplice.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715