REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Polițiști de frontieră de la Garda de Coastă, în GREVA FOAMEI!

Polițiști de frontieră de la Garda de Coastă, în GREVA FOAMEI!

Replica API 3 aprilie 2018 | 00:32 556

Polițiștii de frontieră constănțeni sunt indignați de atitudinea pe care o are ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la problemele de salarizare pe care le semnalează oamenii legii. Drept pentru care, din această dimineață, mai mulți polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, membri ai Sindicatului EUROPOL, au intrat în greva foamei!

Polițiștii fac parte din structurile Gărzii de Coastă: PTF Constanța Sud, SPF Băneasa, SPF Ostrov, STPF Tulcea, SCOMAR și Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Până în prezent, sunt nouă polițiști au anunțat că adoptă această formă de protest: Nicolae Socaci, Georgian Cristea, Sorin Costandache, Gheorghe Mocanu, Ștefan Boharec, Valentina Matea, Simona Marinela Panait. Dar, după cum au precizat liderii sindicali, este posibil ca numărul celor care iau parte la această formă de protest să crească.

„Începând de astăzi, protest de avertisment al polițiștilor de frontieră! Am informat conducerea Gărzii de Coastă și conducerea PTF Aeroportul Constanța cu privire la faptul că, începând de azi, liderii/membrii EUROPOL Garda de Coastă au hotărât să protesteze: refuză alimentația zilnică!

Precizăm că cei care au ales această formă de protest își vor executa serviciul conform fișei de post și dispozițiile primite. Protestul se încadrează în prevederile legale, respectiv Legea 62/2011 și Acordul MAI-sindicate și fiecare va informa despre aceasta la intrarea în serviciu, printr-un raport personal.

Am ales această formă de protest (de avertisment, pentru moment), care se va desfășura fără a avea o dată limită prestabilită, ca urmare a atitudinii ministrului Afacerilor Interne, respectiv lista dialogului cu privire la salarizarea polițiștilor și neimplicarea în soluționarea problemelor cu care ne confruntăm. Nu acceptăm să fim mereu ultimii bugetari în privința salarizării! Contăm la fel ca orice alt bugetar, poate chiar mai mult decât anumite categorii! Nu mai vrem să fim cetățenii discriminați ai acestei țări! Vrem ca munca noastră să fie apreciată la adevărata ei valoare, iar riscurile la care suntem expuși să fie compensate corespunzător”, au precizat reprezentanții Sindicatului EUROPOL Garda de Coastă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urzicile si stevia sunt foarte bune.
0
0
Nu mai mananca? Taiati-le norma de hrana
1
0
via Cernavoda suntem suparati ca nu mai putem fura motorina si bobite de la vapoare.Plecam acasa fara nicio scrumbie fara nicio captura ?.
3
2
ce faceti voi stimabililor se numeste cura de slabire nu greva a foamei ... daca erati uniti in cinci zile zbura madam ministru de nu se vedea ........
4
0
Militienii sunt suparati fiindca spaga nu se pune la pensie in mod oficial. Sa nu ai creier, si sa fii platit pentru timpul petrecut asa, unde se poate mai bine ca in militie?
1
2
in ziua de azi, domnii politisti nu trebuie injurati, nu trebuie jigniti, nu trebuie ofensati ci trebuie actionati in judecata, pe civil. asa cum a facut-o ala din dosarele 26478.212.2017 si 34087.212.2017. uitati va pe portalul jud constanta. cat de tare e omu? sa dai in judecata pe civil, si aia sa si vina la judecata
6
1
Militienii de la frontiera au ajuns sa ia mai multe tigarete decat noi de la vapoare. Nu se mai satura!
6
2
Esti o curva masculina ! Sa ne sugi polla la toti militienii ...
8
4
Daca nu va convine ce va poate statul oferi puteti sa plecati sa munciti si altceva, ca doar nu ati venit pe lume sa fiti militieni.Pana nu curat sistemul de militieni nu ma las.
7
12
Au toti peste 3000 lei pe luna, dar vor si ei 15.000 cum are KWi...
6
10
probleme cu salarizarea exista peste tot, asa ca...asta e, nu e bani
8
9
Asta este sistemul domnilor.... in aceasta institutie nu este incurajata munca. Cei care muncesc cu adevarat si sunt coplesiti de activitatile pe care le au de facut conform fisei postului cat si a situatiei operative existente prumesc un salariu mai mic decat al altora care nu au prea multe batai de cap, nu rapund in fata procurorilor si in plus muncesc la tura. Prin ultimele reglementari cei cu vechime au avut de pierdut in fata crlor noi veniti, cei din urma primind un salariu cel putin egal cu cei existenti deja. Sefii tin de scaune si trag pe carca sclavilor.
15
3
aia de la cta sud de ce fac greva? nu s-au saturat de tigari si motorina de la nave? aaa...poate vor sporuri de toxicitate huooo..la puscarie cu voi. Hristos a inviat. pup
9
10
La Sulina nu s-a intrat in greva foamei?Probabil ca Amelica isi da poola la ros prin tot sectorul.Se stiu sugacii si sugacele din sector.
5
7
Trebuie lucrat mult la modul de comportare,exprimare, in munca dumneavoastra domnilor ,,,politisti,,,comunicarea lasa de dorit si ciobania ,mirlania este pe primul loc.
10
9
Domnule unde sunt toate lucrurile acestea enumerate? Tot ce spuneti dumneavoastra sunt pe hartie,uniforma este facuta din banii proprii deoarece nu poti sa mergi intr-o pereche de pantaloni ,sau geaca toate acestea sunt luate din banii proprii,salariile alea mari de care ati spus, nu sunt asa de mari precum credeti,decontul acela este promis de ani si mai mult ca sigur sunt doar vorbe in vant.
14
6
cam dadeau cantarul peste cap asa ca o mica pauza de hrana,a se consemna si sa primeasca contravaloarea la salar,totusi e de neinteles ce mai vor,salarii mari au,norme de hrana si uniforma au,pensie speciala din floarea varstei, au,locuinta de servici sau plata chiriei au,decont de 1450 la concediu cica vor avea ,atunci cei ce muncesc ce sa faca
12
17
Multi prosti la Politia de Frontiera si spagari ies blindati de tigari la controalele efectuate la vapoare
11
19

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102