REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţişti români, în misiune la Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţişti români, în misiune la Albena şi Nisipurile de Aur

Replica API 23 august 2012 | 00:00 109

Începând 1 iulie a.c., poliţiştii români desfăşoară activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţiştii bulgari, pe litoralul bulgăresc, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, intervenind în sprijinul turiştilor români aflaţi în concediu pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Şi turiştii bulgari au avut "privilegiul" de a fi oprtiţi în trafic chiar de poliţiştii din ţara lor, însă ei şi-au început activitatea în Constanţa pe 12 august.

Trei serii a câte patru poliţişti de la Rutieră au vegheat, începând cu 1 iulie, asupra siguranţei turiştilor români aflaţi la mare, în Bulgaria, în staţiunile Nisipurile de Aur, respetiv Albena. Acţiunea face parte din parteneriatul româno-bulgar, care constă, şi în acest an, în misiuni mixte de patrulare ce s-au desfăşurat şi se vor desfăşura în trei perioade: 1iulie-31 august. Astfel, autoturismele româneşti erau trase pe dreapta de către poliştii constănţeni, respectiv bulgari. Aceştia verificau documentele autoturismului şi se asigurau că şoferii respectă legile bulgăreşti. Acest parteneriat cu poliţia din Bulgaria a dat rezultate foarte bune, spune inspectorul principal din acdrul raionului 5 Varna-Nisipurile de Aur. "Poliţia română lucrează pe linia ordinii publice, a pazei şi asigurării bunei colaborări pe raionul Nisipurile de Aur-Constantin şi Elena. S-au ales specialişti, cadre cu experienţă. Până acum, acţiunile de cooperare au fost bune, ne-am descurcat destul de bine în raportul parteneriatului. Datorită acestei colaborări, Nisipurile de Aur este o staţiune mai liniştită, disciplinată în trafic în ceea ce-i priveşte pe şoferii români", a declarat inspectorul principal din cadrul raionului 5 Varna-Nisipurile de Aur, Rumen Antonov.

Doi dintre poliţiştii români aflaţi în misiune în Bulgaria sunt Ion Popa, inspector principal în cadrul IPJ Sibiu şi Ciprian Dumitru, inspector principal din cadrul IPJ Dâmboviţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218