REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţişti trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, împreună cu un tâlhar

Poliţişti trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, împreună cu un tâlhar

Replica API 2 mai 2011 | 00:00 385

Procesul începe pe 13 mai

Procesul începe pe 13 mai

Poliţistul Elvir Osman, cel care trebuia cercetat în dosarul celor 39 de poliţişti cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie, însă, în urma unei erori a procurorilor, a fost deferit justiţiei, împreună cu încă 3 persoane, dintre care 2 poliţişti şi un tâlhar. Altfel spus, după doi ani de la începerea cercetărilor, timp în care poliţistul Edvin Osman a fost urmărit penal nevinovat, Elvir Osman - adevăratul făptaş - a fost trimis în judecată, primul termen fiind stabilit luna aceasta, pentru data de 13 mai. Împreună cu el, au fost trimişi în judecată şi Enis Vuap şi Andrei Daniel Mircea, subofiţeri în cadrul IPJ Constanţa. Astfel, dosarul penal 7170/118/2011, având ca obiect "infracţiuni de corupţie", a fost înregistrat, vineri, 29 aprilie, pe rolul Tribunalului Constanţa.

În rezoluţia Parchetului, din data de 26 iunie 2009, privind începerea urmăririi penale a rutieriştilor, sunt precizate următoarele aspecte: .în 2008, poliţiştii Daniel Andrei Mircea, Elvin Cadîr, Enis Vuap, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi au furnizat informaţii secrete lui Marian Alexandru Lupu, acesta fiind cercetat, într-un alt dosar, pentru tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave. Oamenii legii l-au anunţat că se află în atenţia organelor de cercetare şi că maşina sa a fost dată în consemn. În noiembrie 2009, tâlharul Lupu a fost prins conducând un autoturism, deşi avea permisul suspendat, iar poliţiştii Cadîr şi Mircea i-au deconspirat dispunerea echipajelor şi misiunea acestora, astfel încât să se ferească. Cu un an înainte însă, Cadîr a anulat un proces verbal de contravenţie pe care i-l întocmise lui Marian Alexandru Lupu, încălcându-şi atribuţiile de serviciu. În aceeaşi perioadă, Lupu i-a solicitat lui Cadîr să-şi trafice influenţa pe lângă colegi, pentru a obţine o autorizaţie de reparaţie, din care să rezulte că o rudă a sa i-ar fi stricat maşina în parcarea Carrefour, deşi aceasta a fost avariată în urma unui accident petrecut pe străzile Constanţei, motivul fiind obţinerea de despăgubiri de la societatea de asigurări. Cadîr a procedat asupra cererii lui Lupu, participând la întocmirea în fals a documentelor necesare. Marian Alexandru Lupu a mai fost ajutat de aceeaşi poliţişti şi în alte situaţii similare. În ceea ce-l priveşte pe poliţistul Elvir Osman, deşi a stat liniştit până recent, din cauza confuziei făcute de procurori, este acuzat de complicitate la traficul de influenţă, luare de mită şi încălcarea atribuţiilor de serviciu. De precizat că, pe parcurs, mai mulţi poliţişti din întregul lot au fost trimişi în judecată, pe rând. În aceste condiţii, Edvin Osman, poliţistul criminalist de la Secţia 4 care a fost confundat cu Elvir de la Secţia 5, aşteaptă să fie scos de sub urmărire penală şi să-şi reia activitatea în mod normal, în prezent fiind pus la dispoziţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367