REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Polițiștii, activități de prevenire la Școala Gimnazială nr.18 Jean Bart din Constanța

Polițiștii, activități de prevenire la Școala Gimnazială nr.18 Jean Bart din Constanța

Replica API 16 noiembrie 2019 | 03:58 587

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială nr.18 „Jean Bart” din municipiul Constanța.

În acest context, polițiștii le-au prezentat elevilor claselor a VII-a fenomenele de bullying și cyberbullying, cauzele apariției acestora, formele de agresiune întâlnite în școli și pe internet și importanța anturajului.

Fenomenul bullying este des întâlnit în școli și în proximitatea acestora. În cazul în care nu este depistat la timp, acesta poate lăsa traume și repercursiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.

De asemenea, au fost transmise aspecte legate de educația juridică, precum explicarea termenului „infracțiune” și ce implică răspunderea penală și contravențională a minorilor. Alte teme prezentate de polițiști au fost din sfera prevenirii manifestărilor violente în rândul tinerilor și prevenirea discriminării.

Recomandările acestora au fost susținute de materiale video specifice vârstei elevilor, precum și de sfaturi:

- Evită cuvintele jignitoare și nu încerca să te răzbuni!

- Pentru a evita un conflict mai mare, alege să nu răspunzi provocărilor!

- Analizează comportamentul celor din preajma ta și nu-ți petrece timpul cu persoanele violente!

- Poartă-te respectuos cu oamenii, fii politicos și prezintă-ți părerile cu calm!

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală, proiectul „Pregătiți pentru viață”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu reactionezi si cum il determini pe agresor sa inceteze respectiv cum il sanctionezi pentru provocare ? suni la 112? aia te amendeaza ca i-ai dernajat! daca nu reactionezi, de preferat masiv violent si disporoportionat esti luat de prost sau proasta iar agresorul este motivat sa mearga mai departe si sa transforme provocarea in violenta. Asa se stabilesc ierarhiile intr-o lume barbara si brutala ca cea in care traim! Se pare ca ca asta nu inteleg acesti veritabili militieni antrenati dupa premize si principii comunsite total depasite! Trezirea stimabililor TRAIM IN JUNGLA DUPA LEGEA JUNGLEI!
0
0
Si nu incerca sa te razbuni? Sa mori tu! Alege sa nu raspunzi provocarilor? Bine mai militienilor! Uite eu va provoc! Aveti grija sa nu raspundeti! Bai papagali comunisti! Orice om are dreptul sa-si apere integritatea fizica psihica si ideologica! Hai sictior gunoaielor comuniste! Cine vrea razboi o sa-l primeasca!
0
1
Ho,ho,ho! Politistii se intorc la scoala sa mai invete si ei cate ceva. Cand trebuiau sa invete faceau cornete.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614