REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Poliţiştii au dat dovadă de profesionalism în aceste 3 zile, în care au lucrat peste program"

"Poliţiştii au dat dovadă de profesionalism în aceste 3 zile, în care au lucrat peste program"

Replica API 12 iunie 2012 | 00:00 99

Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa, despre nebunia alegerilor:

Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa, despre nebunia alegerilor:

În ultimele 3 zile, poliţiştii constănţeni au fost prezenţi permanent în apropierea secţiilor de votare, în zonele unde au fost organizate mitinguri electorale şi acolo unde spiritele erau încinse şi riscau să explodeze. Oamenii legii au intervenit de mai multe ori la Mangalia, pentru aplanarea unor scandaluri, la Kogălniceanu, Ovidiu şi alte localităţi unde existau sesizări că s-a dat mită electorală, pe şosele, unde au supravegheat traficul rutier, şi în zona secţiilor de votare din tot judeţul, pentru a menţine liniştea şi ordinea publică.

Astfel, în jur de 700 de poliţişti au fost prezenţi la datorie, mare parte din ei intrând în tură sâmbătă după-amiaza şi ieşind abia azi, în jurul prânzului. Potrivit şefului IPJ Constanţa, comisar-şef Valentin Burlacu, prezenţa poliţiştilor în stradă şi-a spus cuvântul. "Ţin să le mulţumesc poliţiştilor constănţeni, au fost extraordinari, au dat dovadă de tact în situaţii-limită. Profesionalismul lor a făcut ca în judeţul Constanţa să nu fie incidente. Băieţii şi-au făcut treaba, deşi se depăşise timpul legal de muncă. În această perioadă am avut prinderi în flagrant pentru tâlhărie, au fost prinşi hoţi din locuinţe, au fost depistaţi şoferi conducând sub influenţa alcoolului. S-a intervenit în teren pentru evitarea unor scandaluri, după ce unele persoane au fost instigate de unii candidaţi care nu au înţeles că trebuie să se comporte civilizat iar alegerie să se desfăşoare paşnic, însă la secţiile de vot nu am avut incidente care să intre în atribuţiunile Poliţiei. Mulţumesc încă o dată poliţiştilor şi jandarmilor, dar şi reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru că, împreună, am avut o premieră naţională, respectiv arestările de la Mihail Kogălniceanu pentru mită electorală. Săptămâna aceasta voi da libere băieţilor, pe rând, pentru a rămâne şi cineva la muncă", ne-a declarat Valentin Burlacu.

Vin detaşaţii

Tot el ne-a declarat că luna aceasta sunt aşteptaţi "musafiri" la IPJ Constanţa. "La sfârşitul acestei luni vom avea parte de o nouă provocare. Ca în orice sezon estival, în jurul datei de 30 iunie vor veni poliţiştii detaşaţi din ţară, pe care va trebui să-i repartizăm şi să-i cazăm. Apoi, în toamnă, vom avea parte de încă o campanie electorală şi iar va trebui să fim din nou vigilenţi", ne-a mai declarat Burlacu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614