REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor la Băneasa!

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor la Băneasa!

Replica API 24 mai 2016 | 23:30 510

Alo, 112?! Avem mită electorală în judeţ!

Alo, 112?! Avem mită electorală în judeţ!

Mită electorală la Băneasa! În weekend-ul care a trecut, circa 120 de persoane din Băneasa s-au adunat pe un teren aflat între localităţile Negureni şi Ion Corvin, pentru a partcipa la o activitate... electorală constând în alimente, bani şi băuturi alcoolice, susţin anumiţi candidaţi din oraşul Băneasa. Activitatea ar fi fost organizată chiar de primarul în funcţie, Ion Marin, care râvneşte la încă un mandat de ales local şef. Totul s-ar fi petrecut sub pretextul unui meci de fotbal între două echipe formate din locuitori ai satelor Negureni şi Făruei. Paul Coliş, fostul viceprimar al localităţii, a formulat, în acest sens, plângere penală împotriva primarului şi explică ce s-a petrecut, din punctul lui de vedere.

„La întâlnire au fost prezenţi: Marin Ion - primar şi candidat la primărie din partea PNL; Panteş Neculae candidat pe lista de consilieri PNL; Jurcă Mihai candidat pe lista de consilieri PNL; Mocanu Anastase candidat pe lista de consilieri PNL; Dodiş Felicia candidat pe lista de consilieri PNL; Chiciu Leonard Cristian simpatizant fără drept de a candida – interdicţie dată de către ANI. Vârdol Sorin poliţist local la poliţia locală Băneasa; Geileanu Ionuţ poliţist local la poliţia locală Băneasa; Carazianu Nicuşor simpatizant PNL; Mocanu Camelia, Dodiş Petrică, Geileanu Janina Georgiana etc. soţi respectiv soţii ale acestora, etc. Vârdol Sorin şi Geileanu Ionuţ, pe 21 mai, s-au deplasat personal în localitatea Negureni anunţând evenimentul ce urma să aibă loc din iniţiativa primarului Marin Ion. Pe 22 mai, orele 14.30 la respectivul teren de fotbal improvizat, loc ce reprezintă un spaţiu de agrement pentru locuitorii din Negureni, aici existând atât o cişmea cât şi mese şi scaune pentru picnic, împreună cu persoanele enumerate mai sus au venit şi numeroşi (aproximativ 20) locuitori din satele Făurei (aduşi cu o dubă condusă de Carazianu Vasile şi organizaţi de către Iusein Aidîn, şi Negureni aduşi cu un papuc marca Logan,cu numărul de înmatriculare în mai multe curse, de către Carazianu Nicuşor aproximativ 30 persoane“, spune Coluiş.

„După desfăşurarea meciului de fotbal, câştigat de către echipa din Făurei, primarul-candidat al oraşului Băneasa a luat deoparte echipa câştigătoare şi le-a dat o sumă de bani - lucru confirmat de către Stoian Marian aflat la faţa locului şi care a observat acest lucru“, a mai spus fostul ales local.

În timpul meciului de fotbal, mai spune Coliş, s-au făcut, pentru cei prezenţi, grătare cu mici şi pulpe care s-au consumat după meci împreună cu o cantitate mare de bere. Întreaga cantitate de băutură a fost adusă cu un autoturism roşu marca Ford, aparţinând Primăriei oraşului Băneasa. S-au împărţit materiale electorale şi s-au scandat lozinci pro Marin Ion.

În acest caz, a fost sesizată Poliţia, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală in rem pentru corupere a alegătorilor. Potrivit anchetatorilor, la data de 22 mai a.c., poliţiştii din Băneasa au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că un candidat la funcţia de primar, respectiv actualul primar, a organziat o activitate cu mici, bere etc. Echipa operativă s-a prezentat la faţa locului, dar nu a identificat nici o persoană sau vreun autoturism. În cauză, a fost deschis un dosar de cerectare penală in rem, adică asupra faptei, pentru coruperea alegătorilor.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614