REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

POLIŢIŞTII care şi-au TORTURAT un COLEG sub ACOPERIRE, în faţa Kudos Beach din Mamaia, ar putea fi ELIBERAŢI

POLIŢIŞTII care şi-au TORTURAT un COLEG sub ACOPERIRE, în faţa Kudos Beach din Mamaia, ar putea fi ELIBERAŢI

Replica API 7 august 2020 | 00:00 6201

Polițiștii BCCO Constanța care au fost condamnați definitiv după ce au sechestrat şi torturat un investigator sub acoperire într-o parcare din staţiunea Mamaia, ar putea fi eliberați din penitenciar. Bogdan Mircea Teodorescu, Ştefan Vlad Zaharia, Dragoş Emil Petcu au fost trimiși după gratii definitiv, la finele anului trecut, iar pe 17 iunie aceștia au formulat recurs în casație împotriva hotărârii, la Curtea Supremă. Cristian Dolană a primit pedeapsa cu suspendare. Unul dintre judecătorii desemnați să se ocupe de recursul în casație este incompatibil. Pe 3 iulie, președintele instanței a luat act de cererea de abținere formulată de acesta, fiind constatată incompatibilitatea acestuia în dosarul nr. 1431/1/2020 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală. Președintele Curții Supreme a dispus înaintarea dosarului în vederea repartizării aleatorii.

Bogdan Mircea Teodorescu, Ştefan Vlad Zaharia, Dragoş Emil Petcu și Cristian Dolană sunt acuzaţi că în anul 2013 au sechestrat şi torturat un investigator sub acoperire, pe care l-au dezbrăcat şi bătut într-o parcare din staţiunea Mamaia, după ce acesta a încercat să le vândă droguri

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa îi condamnase pe poliţiştii Bogdan Mircea Teodorescu, Ştefan Vlad Zaharia şi Dragoş Emil Petcu la câte patru ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de tortură, abuz în serviciu şi fals intelectual, însă Instanţa supremă le-a scăzut miercuri pedepsele la doi ani şi jumătate închisoare cu executare, iar pe Cristian Dolană l-au condamnat la trei ani închisoare cu suspendare.

Cum s-au petrecut faptele pentru care cei polițiști patru au fost trimiși în judecată

Potrivit procurorilor, în noaptea de 02/03 mai 2013, cei patru poliţişti, toţi lucrători în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa, desfăşurau o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri în zona unui club din staţiunea Mamaia, timp în care în aceeaşi zonă îşi desfăşura activitatea şi investigatorul sub acoperire T.F.C. În momentul în care investigatorul l-a abordat pe Dragoş Petcu, oferindu-i spre vânzare un plic cu substanţă (sub pretextul că ar fi o substanţă stupefiantă), a intervenit şi Bogdan Teodorescu, care i-a luat investigatorului din buzunar portmoneul, iar ceilalţi doi poliţişti i-au luat telefoanele mobile.

Apoi, fără a avea autorizaţie de percheziţie domiciliară, poliţiştii l-au condus pe investigatorul sub acoperire în camera sa de hotel, unde au efectuat o percheziţie, context în care au ridicat suma de 2.700 lei prezentată de acesta din urmă.

Torturat în parcarea unui clib din Mamaia

Ulterior, pe fondul apariţiei suspiciunii că T.F.C. ar putea să fie investigator sub acoperire, cei patru poliţişti au declanşat o acţiune susţinută de supunere a acestuia la suferinţe puternice, fizice şi psihice, pentru a obţine de la acesta mărturisirea că este poliţist, lucrând sub acoperire. Totul, pentru a-l intimida atât pe acesta, cât şi persoanele care l-au autorizat, precum şi pentru a-l pedepsi pentru 'lipsa de loialitate' constând în îndreptarea unor asemenea acţiuni împotriva unor colegi poliţişti şi pentru îndrăzneala de a le fi testat probitatea profesională. Faptele au fost comise în parcarea unui club din Mamaia. Investigatorul a fost încătuşat, fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri, fiind lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului pentru a-şi declina calitatea de poliţist. A fost complet dezbrăcat în parcarea menţionată (sub pretextul unei percheziţii corporale) şi lovit peste picioare cu o bâtă, arată Parchetul. La un moment dat, poliţiştii l-au ameninţat cu un pistol pe investigator, punându-i arma la tâmplă şi în zona abdomenului, simulând apăsarea trăgaciului. Poliţiştii au încetat seria violenţelor fizice şi psihice după circa o oră şi jumătate şi numai după ce T.F.C. a recunoscut că este lucrător de poliţie, după care s-au deplasat la sediul instituţiei la care îşi desfăşurau activitatea, întocmind un proces-verbal de constatare, datat 3 mai 2013, înscris ce cuprindea o serie de menţiuni false referitoare la acţiunea lor privind investigatorul sub acoperire.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum dreacului reusiti voi astia de la bcco numa isprave din astea? Daca era traficant pun pariu ca facea plata si ruptii astia 4 duceau banii acasa ... asa au vazut ca ala nu da nimic si l au rupt cu bataia pana au aflat ca e politist ! Era normal sa nu dea drumu la bani ala ca erau bani care trebuia sa ii predea la sfarsitul turei dar foame din aia 4 politisti nu avea cum sa inteleaga
6
0
Bogdan Mircea Teodorescu, Stefan Vlad Zaharia, Dragos Emil Petcu si Cristian Dolana sunt niste gunoaie ale societatii in care traim, singura lucru bun pe care l-ar putea face pentru a se reabilita ar fi sa se sinucida in puscarie.
7
2
Banuiesc ca aveau si ei un sef, de el de ce nu scrieti nimic, e pe cai mari acum si va e frica ? Bravo politistului batut !
8
1
Cei de la transporturi si investigatii criminale ar trebui desfintati in 95 la suta din cazuri sunt pe o mina cu hotii si banditii.
8
1
Cucur mirela ffutt
3
2
Cand dai intr-un caine te uiti intai sa vezi cine-l tine de lant! Daca lepra care era sub acoperire a vazut ca nu-i merge cu flagrantul pe coruptie atunci a smuls o infractiune pe tortura,lipsire de libertate etc. Cine are ochi sa vada si cine are urechi sa asculte pt ca se vede de la o posta ca cei patru politisti au fost victimele sistemului pt ca nu mai raspundeau la comenzi. Cand esti in sistem ai doua variate,ori esti cu ei ori impotriva,,iar daca te impotrivesti varianta din Romania este puscaria tocmai ca sa-ti arate ce poti pati daca te impotrivesti sistemului,sa fii denigrat,injosit.
4
7
Cit dracu mai derulati stirea asta la nesfirsit de ani de zile? Sunt condamnati pe viata, ca sa le faceti numele public mereu? Au facut ce au facut, au fost pedepsiti, gata, ajunge! Au dreptul, sa fie eliberati foarte bine, cit ii mai denigrati ?! Numai acestia, trebuie sa fie material didactic ?
5
9
Politistul ciomagit trebuie scos la pensie normala;
3
1
DE DRAGOS SI DAN ENE DIN EFORIE SUD CARE TALHAREAU LUMEA PE STRADA LE FURAU TELEFOANE BANI TOT CE PRINDEAU IEI ERAU OEMENI LEGII UITE ASA AU AJUNS UNU LA PUSCARIE SI UNU CU COPII MORTI IN EA!!
2
0
acolo cineva a stricat joaca iar altcineva a turnat
4
1
Cat de prosti sunteti si comentati.
2
5
Deci gaborii aia erau traficanti de droguri iar asta sub acoprire i-a prins iar astia l-au la bataie si l-au torturat cu metode interlope bate la picioare, pistol la tampla d'astea. Iar instanta, sefa interlopilor da drumul la infractori chit ca tortura e un pic crima contra umanitatii, nu se prescreie nciodata si iei de la25 de ani in sus. Meritati sa amenjam stadioanele si sa facem lupte din nou cu gladiatori in ele ca in Roma antica - gaborii pe de-o parte , clanurile pe de alta si in loc de pantere si tigri bagm haite de maidanezi !
11
2
Io am inteles ca un civil a vrut sa vanda droguri si a dat peste niste politisti in civil care l au incatusat si i au facut si un control la camera de hotel unde au gasit bani. Cand i au dat doua palme sa zica unde sunt restul de droguri ala a zis ca e tot politist si ca voia sa i prinda pe ei ca iau spaga. Asta am inteles io. Apoi ala singur i a inchis pe aia 4 ca l au batut. Mie mi se pare o mizerie prin care 4 gabori care faceau zile negre traficantilor de droguri au ajuns la puscarie si acum cand trebuie sa iasa unora le e frica de ei ca stiu prea multe. Nu asta se intelege din articol?
5
8
Adica un politist imbracat in civil a incercat a incercat sa prinda drogalaii iar ceilalti politisti care l-au prins in loc sa verifice daca ce le-a spus colegul lor acoperit este adevarat l-au luat pe asta la bataie,pai aici este vorba ori de prostie ori de complicitate a politistilor batausi cu traficanti de droguri pe care ii cunosteau si de la care isi primeau partea lor.
10
3
INPREUNA CU DAN ENE DIN EFORIE SUD FACEAU ASTEA DE MULT TIMP TE PRINDEA PE STRADA SI ITI BAGA MANA IN BUZUNAR ERAU NISTE JIGODI DE POLITISTI SE STIA DE MULT CU CE SE OCUPA SA STEA IN PUSCARIE NU 3 ANI CEL PUTIN 15 ANI ACOLO SA LE PUTREZEASCA OASELE!!
9
2
Multi politisti sunt in slujba infractorilor pentru 30 de arginti.
11
3
ce cladire frumoasa, cea din poza pe care scrie asociatia Judecatorilor, unde este in Constanta? ca-n Constanta n-am vazut cladiri asa frumoase
3
0
Sunteti total neinform, dati stiri false si trunchiate cu totul. Dna care scrie stirea ar trebui sa si faca mai temeinic tema inainte de a publica asemenea inform
4
8
Aroganta maxima si prostie! Asta-inreprezinta pe domnii politisti!
16
5
POLTISTI CORUPTI GASCA LUI PALAZ
9
3
Niciun regizor de film nu putea filma o asa scena cu garcea care se tortureaza intre ei. Deci, daca politistii se bat intre ei sa apeleze la clanurile interlope ca sa restabileasca ordinea publica.
15
5
Memet Onasis i-a sifonat
3
1
Tot interlopii conduc sau nu se schimba nimic ??? Ne trebuie excact ca in filme procuror si politist ...Corado Cattani.................teapa
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367