REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii constănţeni ar putea ieşi, luni, în stradă!

Poliţiştii constănţeni ar putea ieşi, luni, în stradă!

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 96

Nemulţumiţi de salarii şi condiţii

Nemulţumiţi de salarii şi condiţii

Poliţiştii au răbufnit! Nemulţumiţi de condiţiile de muncă, de salarii şi bani de navetă, oamenii legii au ales să iasă în stradă pentru a-şi striga problemele. Ca atare, vineri, 5 iulie, aceştia s-au postat în faţa sediului MAI din capitală. Printre ei nu s-au aflat şi poliţiştii constănţeni, care s-ar putea să ia atitudine începând de luni, totul depinzând de deciziile ministrului Radu Stroe.

Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile legate de salarii, bani de navetă dar şi condiţiile de muncă. Acest demers al oamenilor legii a fost anunţat cu câteva zile înainte, pe site-ul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) fiind postat următorul anunţ: "Schimbare de situaţie în problema modificării O.M.A.I. 136/2004! Cu toate că preşedintele S.N.A.P., Iulian Surugiu, a fost contactat telefonic, marţi 02.07.2013, de către reprezentanţii ministerului pentru a i se aduce la cunoştinţă că una din problemele ridicate de organizaţia noastră a fost rezolvată, constatăm că greutatea "cuvântului" pentru cei din minister nu are nicio importanţă. Deşi s-a convenit ca prevederea actuală, potrivit căreia decontarea cheltuielilor de transport, pentru deplasarea zilnică la şi de la locul de muncă, se face la nivelul cheltuielilor de transport pe calea ferată la clasa a II-a, să fie înlocuită cu decontarea la nivelul unui consum de 7,5 l combustibil la 100 km parcurşi, prin emiterea Ordinului M.A.I. 98/03.07.2013 pentru modificarea şi completarea O.M.A.I. nr. 136 din 13.02.2004, acest lucru nu s-a realizat. În aceste condiţii ne exprimăm totala nemulţumire faţă de modul parşiv în care reprezentanţii ministerului încearcă să "negocieze" rezolvarea probelemelor poliţiştilor.", se arată pe site-ul SNAP. De asemenea, oamenii legii au ţinut să transmită: "Pe această cale, le transmitem "stimabililor" domni din minister să nu mai confunde Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie cu alte organizaţii, cu care probabil, de-a lungul timpului au reuşit să facă "compromisuri" personale şi nu în interesul poliţiştilor. Având în vedere aceste aspecte, în data de 05.07.2013, între orele 08:00-13:00, vom manifesta în faţa Ministerului Afacerilor Interne.". Deocamdată, printre protestatari nu se află şi constănţenii, însă Iulian Surugiu, preşedintele SNAP a declarat pentru "Replica", chiar din faţa sediului MAI că în funcţie de ceea ce va spune ministrul Radu Stroe, se va hotărî dacă se alătură şi agenţii de poliţie din Constanţa.

Nici oamenii legii de la malul mării nu sunt mai mulţumiţi de condiţiile în care se află, ei urmând să ia atitudine în cel mai scurt timp, asta în cazul în care nu se schimbă nimic. Potrivit lui Daniel Avasilcăi, preşedintele judeţean al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), lucrurile nu sunt tocmai roz. "Nu este bine deloc. Oamenii sunt din ce în ce mai puţini, ni se spune ceva şi se face alta. Se merge din abuz în abuz şi aşa ceva nu se mai poate. Semnăm hârtii de dragul de a le semna, ni se comunică faptul că s-a luat cunoştinţă de spusele noastre şi nu se face nimic. Vă spun, nu mai facem faţă. S-ar putea ca luni să iasă şi poliţiştii constănţeni în stradă, să meargă la Bucureşti în faţa sediului MAI. Încă nu ştim nimic, dacă vom merge, câţi vom merge, totul depinde de ceea ce va face ministrul Stroe (Radu Stroe - n.r.) până atunci", a declarat, pentru "Replica", preşedintele judeţean al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614