REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii constănţeni au dat de urma unei grupări infracţionale care acţiona prin metoda "premii fidelitate telefonie fixă"

Poliţiştii constănţeni au dat de urma unei grupări infracţionale care acţiona prin metoda "premii fidelitate telefonie fixă"

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 111

Poliţiştii constănţeni au reuşit să depisteze doi indivizi, parte a unei grupări ce se ocupa cu ţepele prin telefon. Aceştia, unul din Valu lui Traian şi altul din Târgu Ocna, se aflau în incinta unui oficiu poştal din municipiu, de unde urmau să ridice nişte bani, trimişi tot de victime, bineînţeles. Au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare.

Au dat ţepe peste ţepe, însă acum li s-a înfundat. Este cunoscut faptul că tot mai multe metode de înşelăciune apar în mintea infractorilor, imediat punându-le şi în practică. Vorbim despre metoda "accidentul", plasă în care au căzut mai mulţi constănţeni, atunci când victima primeşte un apel telefonic şi i se spune că trebuie să depună bani într-un cont pentru că un membru al familiei a provocat un accident rutier. Mai este metoda cu cartelele telefonice, metoda computerului stricat şi câte şi mai câte. Însă, aici facem referire la aşa-zisele premii, ce sunt anunţate telefonic. Şi aici, cei ce dirijau "acţiunea" sunt deţinuţi aflaţi în penitenciare, dar cu "locotenenţi" peste tot în ţară. Însă, la data de 15 octombrie a.c., ora 11.50, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, desfăşurând activităţi specifice, au depistat în incinta unui oficiu poştal situat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa pe S. Gheorghe, de 43 ani, din oraş Tîrgu Ocna, judeţ Bacău şi A. Liviu, de 52 ani din comuna Valu lui Traian, judeţ Constanţa, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune. Din primele cercetări a rezultat că A. Liviu urma să ridice mai multe sume de bani depuse de o parte vătămată înşelată prin metoda ,,premii fidelitate telefonie fixă". Cei doi au fost conduşi la sediul I.P.J. Constanţa unde în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că sunt suspecţi de comiterea a 2 infracţiuni de înşelăciune, comise în perioada 10-14.10.2013, prejudiciul total fiind în valoare de 1500 lei. Astfel, cei doi, împreună cu o persoană lipsită de libertate, deţinută în Penitenciarul Tulcea, au determinat 2 părţi vătămate din Prahova şi Timiş să trimită de mai multe ori sume de bani, în vederea intrării în posesie a unui pretins premiu câştigat prin reţele de telefonie fixă şi mobilă. Aceştia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârşirea faptelor şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora, urmând a se lua măsuri legale în consecinţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218