REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Poliţiştii constănţeni au destructurat “caracatiţa” care acţiona prin metoda Accidentul: filaje, flagrant şi percheziţii

Poliţiştii constănţeni au destructurat “caracatiţa” care acţiona prin metoda Accidentul: filaje, flagrant şi percheziţii

Replica API 7 martie 2015 | 00:09 306

În complicitate cu deţinuţi din Galaţi

În complicitate cu deţinuţi din Galaţi

Acţiune de amploare la Constanţa! Poliţiştii au demarat anchete de proporţii şi, în colaborare cu oamenii legii din judeţele vecine, au reşit să destructureze o grupare infracţională care se ocupa cu înşelăciuni prin metoda numită generic “Accidentul”. Astfel, poliţişti constănţeni au reuşit prinderea în flagrant a unor suspecţi, în seara de joi, 5 martie, în Tomis Nord, după care au continuat cercetările şi au dat de urma altor făptaşi. Este vorba de indivizi din Medgidia, Mihail Kogălniceanu, dar şi din alte judeţe, care nu au ocupaţii şi mai toţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Au urmat percheziţii, infractorii ajungând după gratii. Totodată, menţionăm că implicaţi erau şi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi.

Aproximativ 17 cazuri de înşelăciuni prin metoda Accidentul au avut loc la Constanţa de la începutul anului şi până în prezent. Poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au declanşat anchete şi au reuşit prinderea în flagrant a unor suspecţi. Astfel, ca urmare a flagrantului organizat în seara de joi, 5 martie, în zona Rovere din Tomis Nord, de poliţiştii constănţenii din cadrul I.P.J.Constanţa, S.I.C.- Biroul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului şi Grupări Infracţionale, sub coordonarea directă a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în colaborare cu poliţiştii din cadrul B.I.C.- Poliţia Municipiului Galaţi şi cu sprijinul celor din cadrul SIC – IPJ Brăila şi S.O.S. Constanţa, au fost prinşi: Robert Constantin Avram, de 29 ani, din Feteşti, fără ocupaţie, Ion Sîmpetru,de 43 ani, din Brăila, fără ocupaţie, Alin Adrian Luca, de 28 ani, din Brăila, fără ocupaţie, Laurenţiu Păun, de 33 ani, din Brăila, fără ocupaţie, cu antecedente penale, având asupra lor suma de 37.500 lei şi 500 de dolari, stabilindu-se că banii provin din comiterea infracţiunii de înşelăciune metoda Accidentul, asupra persoanei vătămate G. M., din Constanţa, faptă comisă în ziua de 05.03.2015, ora 13.30. Fiind extinse cercetările, au mai fost depistaţi şi Valentin Ungureanu, de 25 ani, din Medgidia, fără ocupaţie, Elena Cătălina Ştefan, de 30 ani, din Brăila, fără ocupaţie, Marilena Labă, de 37 ani, din sat Piatra. comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, fără ocupaţie, iar cu ocazia efectuarii percheziţiei domiciliare în apartamentul unde Robert Constantin Avram, Elena Cătălina Ştefan şi Valentin Ungureanu locuiau fără forme legale, s-a găsit suma de 28.000 lei şi 1.550 euro, aparatură electronică şi electrocasnică, care se pare că provin din sumele de bani cu care au fost înşelate 5 părţi vătămate, fapte comise în perioada 2.- 5.03.2015.

Percheziţii şi în Brăila: un deţinut aflat la Penitenciarul Galaţi ţinea bunurile la domiciliul mamei

Tot în data de 5.03.2015, s-a efectuat o percheziţie domiciliară şi în municipiul Brăila, la domiciliul lui D. Maria, de 66 ani, ocazie cu care s-a găsit suma de 63.000 euro, 4.000 dolari şi 15.000 lei, precum şi circa 400 de grame de bijuterii din aur, despre care s-a stabilit că provin tot din comiterea unor astfel de infracţiuni, comise de către Dumitru Dănuţ, de 37 ani, din Penitenciarul Galaţi, unde este deţinut. Din cercetări s-a stabilit faptul că Robert Constantin Avram, Laurenţiu Păun, Valentin Ungureanu, Elena Cătălina Ştefan şi Maria Dumitru sunt autori sau complici la 10 infracţiuni de înşelăciune, comise prin metoda Accidentul, fiind continuate cercetările cu privire la alte 5 fapte cu acelaşi mod de operare. Valentin Ungureanu, Robert Constantin Avram, Laurenţiu Păun şi Maria Dumitru au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, fiind depuşi în CRAP Constanţa, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, iar faţă de Elena Cătălina Ştefan urmează a se propune măsura arestului la domiciliu, întrucât este însărcinată, declarativ în luna a 7-a de sarcină. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369