REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţiştii constănţeni au luat litoralul la pas şi au vorbit cu turiştii

Poliţiştii constănţeni au luat litoralul la pas şi au vorbit cu turiştii

Replica API 24 iulie 2015 | 00:11 217

Îndeplinirea măsurilor şi executarea activităţilor pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în localităţile şi zonele turistice de pe litoralul Mării Negre, este asigurat de către poliţiştii constănţeni, cu sprijinul celorlalte structuri implicate, conform competenţelor legale.

Efectivele implicate acţionează pentru asigurarea climatului de normalitate, prin eficientizarea măsurilor realizate, aplicarea unor noi forme şi procedee operaţionale, intensificarea relaţiilor de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, creşterea capacităţii de acţiune şi adaptarea la cerinţele standardelor europene, urmărindu-se prioritar îndeplinirea următoarelor obiective: asigurarea prezenţei active, la vedere, a efectivelor de siguranţă publică, transmiterea către turişti, prin diverse modalităţi, a unor recomandări cu caracter preventiv în vederea reducerii riscului de victimizare al acestora şi de implicare în activităţi infracţionale, atragerea localnicilor şi turiştilor în sprijinul forţelor de poliţie prin amplificarea relaţiilor de colaborare, creşterea aportului acestora în activitatea de prevenire a faptelor antisociale, planificarea şi adoptarea unor măsuri eficiente de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, soluţionarea cu celeritate a cauzelor penale.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa alături de poliţiştii de ordine publică au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor aflaţi pe litoral, în zona de sud a litoralului pornind din staţiunea Eforie Nord, Costineşti, Neptun şi Mangalia cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor specifice sezonului estival şi prin adoptarea unei conduite preventive.

Recomandările poliţiştilor se rezumă la următoarele aspecte:

- Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale (şezlongul/prosopul/cearceaful). Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.

- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. (Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze), asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.

- Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele .

- Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâlhării.

Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102