REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Poliţiştii constănţeni au protestat la Bucureşti

Poliţiştii constănţeni au protestat la Bucureşti

Replica API 22 ianuarie 2016 | 00:13 217

Avasilcăi critică demersul

Avasilcăi critică demersul

sursa foto: bucurestifm.ro

Liderii Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, au organizat joi, 21 ianuarie, o acţiune de protest în faţa clădirii Guvernului, prin care au dat un ultim avertisment noului Guvern. La acţiune au participat aproximativ 250 de poliţişti din toată ţara, 20 fiind din Constanţa. „După ce s-a încheiat acţiunea, noi am mers la Guvern la negocieri”, a declarat Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Oamenii legii sunt nemulţumiţi de faptul că legile sunt învechite şi neadaptate cerinţelor actuale, nevoilor şi problemelor sociale cu care se confruntă societatea.

De asemenea, poliţiştii susţin că nu mai tolerează „nepăsarea şi incompetenţa care a pus stăpânire pe Poliţia Română”. „Societatea românească trebuie informată despre problemele majore cu care se confruntă Poliţia Română şi cerem sprijinul societăţii civile în acţiunile şi demersurile noastre. Poliţia Română ne priveşte pe toţi. În România, nu a existat nici o mişcare de stradă a societăţii civile dedicată sistenului de siguranţă şi ordine publică prin care să tragă semnale de alarmă asupra sistemului gaunos de funcţionare.

Cetăţeanul trebuie să cunoască aceste probleme pentru că atunci când suna la 112 să reclame o faptă penală sau orice încălcare a legii, poliţistul trebuie să se deplaseze în cel mai scurt timp şi să aplice legea”, se arată într-un comunicat al sindicatului. Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (S.N.A.P.) are ca scop unirea tuturor agenţilor de poliţie din România într- un sindicat liber, profesional şi de a lupta organizat, cu forţe unite, pentru condiţii mai bune de muncă, promovarea pe criterii profesionale, salarii decente în raport cu munca prestată, împiedicarea abuzurilor de orice fel din partea angajatorului si militează pentru modernizarea Poliţiei Române şi promovarea unui proiect de cariera pentru poliţistul român.

În legătură cu acest protest, Daniel Constantin Avasilcăi, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie (SAP) Constanţa a precizat că, în opinia lui, nu era momentul potrivit pentru proteste: „Acum nu se poate obţine nimic prin aceste proteste, de asemenea creşteri salariale nu se pot obţine, nici nu se pot negocia, fiind an electoral. Aceste proteste nu au avut nici un scop. A fost doar aşa, organizat de lider în urma scandalului de anul trecut în care au ieşit mai multe lucruri la iveală. Printre acestea, şi cum este condus acest sindicat, ca pe un SRL, de domnul Surugiu, ca şi cum ar fi patron. El foloseşte sindicatul doar în scopuri personald şi ca să distragă atenţia membrilor cotizanţi care se retrag masiv din această organizaţe, a organizat acest protest la Bucureşti, care nu are nici un scop”, a declarat, pentru „Replica”, Daniel Constantin Avasilcăi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369