REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii constănţeni, de vorbă cu elevii despre pericolele internetului

Poliţiştii constănţeni, de vorbă cu elevii despre pericolele internetului

Replica API 28 octombrie 2017 | 00:00 244

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Internetului, care va avea loc la data de 29 octombrie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul I.P.J.Constanţa, au vizitat Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, unde au desfășurat activități de prevenire în ceea ce privește siguranţa minorilor în mediul virtual.

Astfel, polițiștii constănțeni au discutat cu adolescenții despre pericolele la care se pot expune, în momentul accesării rețelelor de comunicare electronică. Printre recomandările adresate minorilor pe această temă, polițiștii menţionează: Fiţi prudenţi când oferiți persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi înșivă sau familie, precum: nume, vârstă, telefon, fotografii, adresă, şcoala la care învățați; Prietenii din mediul online ar trebui să fie doar persoane pe care le cunoaşteţi în realitate. Nu acceptați să vă întâlniți cu persoane cunoscute pe rețelele de socializare; Nu uitați că informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe dintre ele fiind eronate. Totodată, fotografiile sau filmele pot fi prelucrate, înfăţişând situaţii, care nu s-au petrecut de fapt niciodată; În cazul în care o persoană, cu care comunicați pe internet, vă jigneşte, vă ameninţă, vă transmite sau vă solicită mesaje/fotografii cu tentă sexuală, anunţați-vă părinţii; Cereți ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care aveți încredere: părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367