REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii constănţeni participă la percheziţii în trei judeţe, la complicii fraţilor Lupu

Poliţiştii constănţeni participă la percheziţii în trei judeţe, la complicii fraţilor Lupu

Replica API 29 aprilie 2014 | 00:00 137

EVAZIONIŞTII din Ialomiţa, Bacău şi Constanţa, CĂLCAŢI DE MASCAŢI

EVAZIONIŞTII din Ialomiţa, Bacău şi Constanţa, CĂLCAŢI DE MASCAŢI

Descinderi în forţă la evazioniştii din Constanţa, Ialomiţa şi Bacău! Mai multe adrese au fost luate cu asalt de oamenii legii. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează marţi dimineaţă opt percheziţii în trei judeţe.

Peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi al Serviciului Acţiuni Speciale Constanţa, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale- I.G.P.R. şi cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ialomiţa şi Bacău, efectuează mai multe percheziţii în trei judeţe, la persoane bănuite de participare şi complicitate la săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pun în executare 8 autorizaţii de percheziţii domiciliare, fiind vizate mai multe persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

"În cauză, trei dintre persoanele bănuite sunt arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 17 aprilie a.c., deoarece în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, au desfăşurat o activitate compexă de înşelăciune a altor reprezentanţi a mai multor societăţi comerciale, de la care achiziţionau bunuri, pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin", spun oamenii legii. Prejudiciu estimat iniţial a fost de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de aproximativ 400.000 lei.

Continuă cercetările în cazul fraţilor Lupu şi Ahduan

Este vorba despre fraţii Mihai şi Marian Lupu şi Ahduan Iuzeir (directorul firmei Crisago Transport), care sunt bănuiţi de evaziune fiscală prin folosirea unor instrumente de plată fără acoperire. Mai exact, ei sunt suspectaţi că au achiziţionat, în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, ulei de motor, cauciucuri, motorină, ATV-uri, dar şi alte bunuri, pentru care au emis file CEC false. Păgubite sunt firme din Bucureşti, Constanţa, dar şi alte zone. Pentru a da ţepele, bărbaţii se foloseau de numele SC Valsoft SRL Constanţa, firmă fantomă, după cum precizează surse judiciare. Ca urmare a prinderii în flagrant a celor trei s-a procedat la efectuarea a opt percheziţii la domiciliile acestora, precum şi la sediul social al societăţii pe care bărbaţii pretindeau a o reprezenta. Descinderile au fost efectuatela mijlocul lunii aprilie de către poliţiştii de la S.I.F. cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Constanţa, fiind astfel ridicate înscrisuri şi bunuri care vor constitui mijloace materiale de probă. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei. Pe 17 aprilie au fost arestaţi, iar acum oamenii legii continuă cercetările.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218