REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Polițiștii de frontieră au pus gând rău contrabandei de țigări. Zeci de mii de pachete, confiscate la graniță!

Polițiștii de frontieră au pus gând rău contrabandei de țigări. Zeci de mii de pachete, confiscate la graniță!

Replica API 16 octombrie 2017 | 23:11 361

Polițiștii de frontieră sunt deciși să destructureze rețelele infracționale care fac contrabandă cu țigări. La Vaslui, polițiștii de frontieră au capturat 4.000 de pachete de țigări, provenite din Republica Moldova. Țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni romani şi din Republica Moldova sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport.

Acestea erau achizitionate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, care locuia în Huși. Ulterior erau comercializate pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.

Vineri, 13 octombrie, oamenii legii au desfășurat 12 percheziții domiciliare și au pus în aplicare șase mandate de aducere la audieri. În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponiblizate în vederea continuării cercetărilor sute de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova și duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani și 4 telefoane mobile.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetăţeni români şi R. Moldova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi la Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă.

Alt județ, aceeași preocupare. Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, aproximativ 25.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Vineri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret, jud. Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, între localitățile Ratoș și Grănicești, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de către cetățeanul român I. Dumitru, în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii au descoperit pe bancheta din spate a mașinii două sacoșe care conțineau țigări de proveniență ucraineană, asupra cărora șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii şoferului împreuna cu mașina şi ţigările la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii, s-a constatat că bărbatul transporta 626 pachete țigări, mărcile Kent și Rothmans, în valoare de 7.500 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea de țigări și autoturismul în cauză, în valoare de 7.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot vineri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român P. Robert, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat, în caroseria autoturismului, în cele două praguri, cantitatea de 320 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Ţigările, în valoare de peste 1.500 lei şi autoturismul marca Volkswagen Passat, în valoare de 9.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării de către autoritatea vamală. De asemenea, cetățeanul român a fost sancţionat contravenţional de către autoritățile vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmației, Valea Vișeului și Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat 23 colete care conțineau țigări de provenienţa ucraineană. Acestea au fost transportate la sediile sectoarelor unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 23.970 pachete cu țigări (S.P.F. Sighetu Marmației 17.970 pachete, S.P.F. Valea Vișeului 3.000 pachete, iar S.P.F. Brodina 3000 pachete țigări) în valoare totală de 280.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VA lasati colegii din Mangalia fara ocupatie. E orasul plin de raimi care vand tigari, femei, droguri, terenuri, totul trece prin mana lor neagra. Politia supravegheaza, sa nu fie deranjati.
1
0
Prindeti si inigranti care vin in tara noastra fraudulos prindeti si arestati calauzele astia care faceau trafic cu tigari acum fac cu imigranti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614