REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

Replica API 25 decembrie 2013 | 00:00 124

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă se pregătesc pentru un posibil aflux de călători prin punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă;

Pentru a evita înregistrarea unor creşteri ale traficului, conducerea Gărzii de Coastă a dispus o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare;

Aproximativ 260 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate. Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Gărzii de Coastă a dispus întreprinderea următoarele măsuri: suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune; constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Garzii de Coasta, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere; menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite; intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală. Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coasta recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu R. Bulgaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Punctele de trecere ale frontierei cu specific rutier, pe raza judeţului Constanţa la graniţa cu R. Bulgaria, sunt următoarele: P.T.F. Vama Veche; P.T.F. Ostrov - Silistra şi P.T.F. Negru Vodă - Kardam.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218