REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii de la Autostrăzi, acuzaţi că luau mită, în arest la domiciliu!

Poliţiştii de la Autostrăzi, acuzaţi că luau mită, în arest la domiciliu!

Replica API 26 martie 2018 | 01:26 579

Andreas Cristian Condari, foto: Facebook

Mai mulți polițiști de la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale din cadrul IGPR au intrat în atenția Direcției Generale Anticorupție, fiind reţinuţi pentru 24 de ore (pe data de 15 martie), în urma unor percheziţii. Aceștia sunt suspectați de faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională. Este vorba despre Condari Andreas Cristian, Măgureanu Ionuţ Adrian şi Ivanciu Marius Alexandru. În prezent, instanţa a decis în cazul lor măsura arestului la domiciliu.

Reamintim că, potrivit oamenilor legii, în perioada iulie – august 2017, în timp ce suspecții se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională. De asemenea, au existat mai multe situații în care unii dintre agenții de poliție care au constatat abateri la regimul circulației pe drumurile publice, nu au aplicat sancțiuni contravenționale.

Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenți de poliție au întocmit și semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenție. Cauza penală a fost inițiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Ialomița, iar perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și Constanța.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Andreas Cristian Condari, pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită, Ionuţ Adrian Măgureanu, pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită; Marius Alexandru Ivanciu, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

“În calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în perioada iulie-august 2017, au pretins şi au primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Au existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni”, potrivit procurorilor din Ialomiţa.

În prezenta cauză mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar. Precizăm că Adrian Ionuț Măgureanu, din Constanţa, este polițist din anul 2012. În timpul liber joacă fotbal, el activând, în trecut, la SSC Farul, după care la CS Agigea.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Concediu placut la poarta alba
2
0
Gata ? E voie cu folii pe fata ? Ca l-am vazut pe pescarul ala cu folii pe fata , ct 87 frk si pe frati-su care s-a facut politist. Bai vedeti ca pestele ala de frk e sifon si cu nevasta-sa pe treaba afara.
3
0
Circula pac ul cu folii pe fata,si pescaru vb la tel mereu,dar domnii.pol se fac ca ploua,pt ei nu e lege?
7
1
Si nea ion ca si el e om. Zi mai boule cine e sifonu daca tot stii. CM. ID . VF. Zi in pula mea cine e daca stii. Mortii matii de dobitoc.
1
1
Sunt amarati, cel putin unu magureanu, are copii sta in intr-un jaf de apartament de 2 camere si are un jeg de masina. E vai pl lui...totusi un spagar e un spagar, desi e vai de pl lui
0
1
S-a dat voie cu folii negre si pe lateralele fata ale autoturismelor ? Ca am vazut in oras un Q7 cu nr. CT..ZFY , si un A7 cu nr. CT..FRK cu toate , absolut toate geamurile infoliate. Intreb pentru un prieten.
6
0
Spaga,flagrant,se usureaza pe biserici,.cat sa i mai suportam?
4
4
Cat de curand vor fi scosi din sistem toti pedofilii,spagarii,betivii,hotii,sobolanii din militie.Astazi inca un militian beat a intrat in curul unui autobuz.Nu este zi sa nu savarseasca cel putin o infrctiune burtosii puturosi si prosti.
1
4
Si lotul asta de militieni spagari va scapa. A mai fost un lot acum multi ani, in frunte cu militianul Costea din Eforie Sud, care a scapat. Miitia ne arata ca nu exista un singur stat paralel, ci ca exista mai multe dimensiuni paralele.
5
5
de la SPR Fetesti.Datorita acestor manglitori de la politia autostrazi care si -au facut culcus in taxarea de la Fetesti noi cei din Fetedti nu msi putem face nicio mangla.Ei stai non stop la ciupeala...daca nu cade pica.Desfiintati punctul de jspca de la taxarea Fetesti.
5
1
C.M este sifonul!!!!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367