REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, luaţi la mişto de funcţionărimea suspectată că ia şpagă la Podul Giurgeni

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, luaţi la mişto de funcţionărimea suspectată că ia şpagă la Podul Giurgeni

Replica API 15 iulie 2013 | 00:00 115

Cum încearcă angajaţii de la Drumuri şi Poduri să fenteze dosarul

Cum încearcă angajaţii de la Drumuri şi Poduri să fenteze dosarul

În plin scandal legat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România - referitor la salariile şi averile nesimţite ale angajaţilor din această instituţie, respectiv dezvăluirile despre planurile companiei de a plăti o firmă care să evalueze şi să găsească metode pentru promovarea imaginii sale -, iată că funcţionărimea şi-a mai permis o aroganţă! O anchetă a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadul IPJ Constanţa bate pasul pe loc întrucât subalternii lui Marian Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa (DRDP), susţin că nu pot furniza datele solicitate de oamenii legii, motivul fiind unul cel puţin hilar.

România este ţara tuturor posibilităţilor, iar angajaţii DRDP Constanţa au locul lor aparte în galeria "aşa nu". În urmă cu câteva săptămâni, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a deschis o anchetă privind activitatea taxatorilor de la Podul Giurgeni-Vadu Oii. Conform oamenilor legii, există suspiciunea că funcţionărimea de la pod ar încasa şpăgi şi ar prejudicia bugetul de stat. Modalitatea de lucru a taxatorilor ar fi următoarea: pe timp de noapte, nu ar taxa corespunzător toate TIR-urile care tranzitează podul. Mai exact, ar taxa un TIR ca pe o maşină mică. Afacerea pare a fi bună pentru ambele părţi: atât pentru proprietarii de TIR-uri, dar şi pentru taxatori, care ar fi "unşi" cu şpăgile aferente. Pentru verificarea acestor date, poliţiştii au ridicat, de altfel, şi documente de la Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni (instituţie aflată în subordinea DRDP Constanţa). Însă, cele mai concludente dovezi sunt reprezentate de imaginile surprinse de camerele video montate la staţiile de taxare. Însă, vizionarea imaginilor nu este momentan posibilă. De ce? Fiindcă angajaţii Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni nu le-au pus momentan la dispoziţia Poliţiei. Instituţia a transmis oamenilor legii, oficial, că nu deţin spaţiu suficient de stocare a imaginilor. Cel mai "hazliu" detaliu - dacă i se poate spune aşa - este acela că aceiaşi angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni au comunicat poliţiştilor că... dacă fac ei rost de un hard, ei mută imaginile cu cea mai mare plăcere, aşa încât să poată fi vizionate de anchetatori. "Ca să ne ducem ancheta la bun sfârşit, vom face rost de un hard, să luăm imaginile, să le vizionă. Dar tare ne temem că şi acele imagini video nu sunt stocate foarte mult timp la ei, şi s-ar putea să ne trezim că perioada vizată de verificarea noastră nu mai există, a fost ştearsă din sistem, din lipsă de spaţiu", au declarat, pentru "Replica", oamenii legii. Marian Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa (DRDP), nu a putut confirma sau infirma acest aspect pentru că... este o anchetă în desfăşurare. De asemenea, Gheorghe Alexandru, şeful Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni, nu a putut fi contactat pentru a se obţine un punct de vedere, acesta fiind în concediu. Vă reamnitim că, în data de 20 iunie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au ridicat documente de la Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni, taxatorii fiind suspectaţi că pe timp de noapte nu încasau taxa de trecere pentru anumite TIR-uri.

Sorin HULUBEI, Alexandra ANTON

foto: adevarul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614