REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii detaşaţi pe litoral, cazaţi la Hotel Petrolul! Şeful IPJ Constanţa a decis să-i mute urgent!

Poliţiştii detaşaţi pe litoral, cazaţi la Hotel Petrolul! Şeful IPJ Constanţa a decis să-i mute urgent!

Replica API 4 iulie 2017 | 00:00 427

Polițiștii detașați pe litoral, la Eforie, au fost cazați la hotelul Petrolul, acolo unde, după cum susțin ei, au găsit niște condiții inumane, ceea ce se poate observa și în imaginile postate pe internet. Șeful IPJ Constanța a decis ca oamenii legii să fie mutați.

În cursul lunii iunie, în baza Planului de acțiune "Litoral 2017", șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoralul Mării Negre, pentru perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., zilnic, aceștia fiind detașați în două perioade, respectiv 30.06-01.08.2017 și 01.08-03.09.2017.

"La data de 30.06.2017, ordinul a fost ca polițiștii detașați să se prezinte la orele 12:00 la fiecare unitate de poliție unde au fost detașați, urmând apoi să fie conduși la locurile de cazare unde aveau să rămână până la sfârșitul peroadei de detașare. Polițiștii din Eforie Nord au fost cazați la hotelul Petrolul, un hotel de 3 stele, cu o clădire înaltă de cel puțin 10 etaje și la o distanță de 5 minute mers față de sediul Poliției. Încântătoare priveliște, însă aceștia, după completarea formelor de cazare, au fost îndrumați către corpul „B” al acestui hotel, etajul II, loc ce nu părea să aibă nici măcar o stea privind confortul.

Ajunși în camerele de cazare, cu toții am fost surprinși de un sentiment de dezgust și repulsie la cele prezente, întrebarea tuturor fiind: Cum de s-a gândit cineva să ne cazeze într-un astfel de loc, pentru o lună? De la mobilier antic și plin de carii, mochetă din lână prin care mișunau moliile, gândaci morți, mucegai pe dedesubtul tapetului și în băi, semințe și mucuri de țigară aruncate în colțurile încăperilor cât și sub paturi, până la baia infectă, lipsa funcționării frigiderelor și o căldură infernală din lipsa aparatelor pentru aer condiționat, imaginea era dezolantă și desprinsă parcă din filme horror", este mesajul postat de oamenii legii și distribuit de sindicate.

Apoi, este precizat că s-a creat o „revoltă” la adresa managerilor din Poliție care s-au ocupat de contractarea acestei unități hoteliere și fiecare a luat legătura cu reprezentanții sindicatelor, în vederea prezentării situației. "S-a luat legătura și cu managerul hotelului, care fiind întrebată de către un umil polițist dacă din cadrul poliției a venit cineva să vadă condițiile de cazare, aceasta s-a simțit ofensată. Aceasta s-a scuzat. Cică nu știa.

Dar e ok, a dat asigurări că orice problemă se rezolvă. Fiind create presiuni de către reprezentanții sindicali, șeful poliției Eforie a venit personal la spațiile de cazare, unde constatând condițiile în care trebuie să stea o lună polițiștii, a transmis mai departe situația, luându-se legătura și cu managerul hotelului. La sosirea acestuia, în persoana unei doamne stilată, pe lângă faptul că era vizibil deranjată că s-a îndrăznit contestarea curățeniei făcută de angajații acesteia cât și a neajunsurilor constatate, aceasta a fost arogantă la adresa polițiștilor și nepăsătoare, spunând că nu îi pasă că este sunată de la Minister sau că facem noi fotografii.

Am primit din nou asigurări că va remedia problemele ridicate, în intervalul de timp în care vom fi la ședința I.P.J. Constanța. După revenirea de la ședință, cu toții am constatat că cineva a fost prin camerele noastre, au înlocuit un frigider și au acoperit zonele cu mucegai cu o „mână” de var, atât mizeria cât și gândacul găsit cu craci-n sus pe o comodă dintr-o cameră, rămânând la locul lor. Către seară, din cauza nemulțumirilor noastre continue și a intervențiilor prin diferite căi, împuternicitul șef al I.P.J. Constanța s-a deplasat la locul de cazare de la hotelul Petrolul, constatând personal cele reclamate de către colegii lui polițiști.

Astăzi, 1.07.2017, polițiștii din zona Eforie au fost chemați la sediul poliției, unde ni s-a spus că vom fi mutați într-o altă unitate de cazare, respectiv un hotel de 2 stele denumit Capitol, fiind desfăcut contractul de cazare cu hotelul Petrolul. Cu toții ne-am arătat mulțumiți de faptul că am fost mutați, în ciuda faptului că la noul hotel nu este inclus micul dejun și nici nu avem frigidere în cameră, însă ni s-au promis două combine frigorifice ce vor fi amplasate pe holul spațiilor de cazare. Vom vedea! Pe final nu putem spune decât că, dacă vrei se poate", au conchis oamenii legii.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
totul este o mare magarie. MAI , NU DA NICIUN BAN PE CAZARE . In fiecare an se cauta sponsori pentru cazare, deobicei primariile pe raza carora se aduc detasatii, in final se factureaza pe sponsorizare, de aia sponsorii pun la bataie cele mai proaste locatii. Mancare .? fiecare pe unde apuca sa mai ciupeasca ceva, restul legal din indemnizatia zilnica de 17 lei, ASTA SA STIE doamna MINISTRU. Abuzul asta este savarsit in fiecare sezon, Ministerul nu plateste cazarea cu toate ca are facilitati de cazare legala in unele zone Meridian in Mamaia, Diana in S
7
1
La Politia Rutiera Constanta nu se mai aduc politisti de circulatie Detasati de la alte judete , ca sa nu deranjeze pe maharii locali , caci acesti politisti nu pot fi struniti si intimidati ca cei autohtoni. Este de notorietate intimplare cu MAZARE care a fost oprit in urma cu vreo 4 ani de un politai detasat de la Bistrita si care i-a spus drogatului ca il doare in pola de el sau de primarul ... Mamaiei . Si 3 ani de atunci Politia Rutiera a avut ordin sa nu mai actioneze in statiunea Mamaia ca sa poata betivii si drogatii sa circule sa lase bani in zona !
7
1
Unde aveti conditii de lux...gandaci si carcalacii in locuinte de 500 de ani.
6
2
Nici al costinesti nu se sta prea bine in vila de pe strada Pescarului pusa la dispozitie de catre MAI !Dar ce sa-i faci proprietarul vilei este X-lescu om de mare valoare prin fiul sau acre detine o functie mai superioara ,ca nu orcine poate avea contract incazand miliarde de lei .Este o vorba din batrani ,, CINE POATE .......''!Bafta baietii de baieti .....!
8
0
nu le convine sa plece acasa la ei ca si asa au venit degeaba! stim cu totii ce inseamna marea militie romana! hai sa treaca timpul de lucru si sa ne luam salariu! sincer nu mai mi se pare cine stie ce mare lucru sa fii politai in ziua de azi! deci?
7
8
Atata timp cat Legea achizitiilor publice inclusiv prestarile de servicii, functioneaza pe principiul " pretul cel mai scazut " in caietul de sarcini al achizitorului de prestari servicii respectiv MAI, nu-i nimic de facut. Undei lege nu-i tocmeala domnilor politisti atata timp cat legea achizitiilor de bunuri se prestari servicii este prost facuta. Si jandarmii sunt la fel de prost cazati pe timpul misiunilor Litoral 2017, la hrana se mai pot face artificii financiare, se fura de catre patroni din mancarea turistilor si se redistribuie la politisti, jandarmi, se mai poate bea si-un sprit
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218