REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii din Eforie, acuzaţi că au pactizat cu infractorii

Poliţiştii din Eforie, acuzaţi că au pactizat cu infractorii

Replica API 9 aprilie 2012 | 00:00 141

Brăiloiu l-a reclamat pe Coteanu la judeţ

Brăiloiu l-a reclamat pe Coteanu la judeţ

Tensiunile dintre primarul Ovidiu Brăiloiu şi şefii Poliţiei Eforie sunt deja cunoscute, însă acestea persistă, chiar şi în apropierea alegerilor locale. La finalul unei conferinţe de presă, în care şi-a prezentat bilanţul mandatelor sale, Ovidiu Brăiloiu a declarat că este nemulţumit de activitatea instituţiilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), dar mai ales de activitatea Poliţiei. Potrivit primarului, au fost mai multe cazuri în care, conform acestuia, s-a cerut ajutorul poliţiştilor, însă nu s-a intervenit, sau chiar s-a încercat determinarea reclamanţilor să îşi retragă plângerile făcute la Poliţie. Amintim că Poliţia Eforie a mai ieşit în evidenţă de dată recentă, şi tot cu un exemplu negativ: şeful de la Investigaţii Criminale, comisarul Dragoş Radu, a provocat un incident rutier pe raza localităţii Tuzla, a părăsit locul faptei şi a încercat să pună pe altcineva să declare că se afla la volan, pentru că el consumase băuturi alcoolice.

"Nu sunt mulţumit de aceste instituţii care trebuie să intervină pentru soluţionarea unor cazuri. Au fost cazuri în care unele persoane care au depus plângere la Poliţie au fost chemate ca să şi le retragă. S-a mai întâmplat ca un localnic să prindă hoţul în curte, l-a imobilizat, după care a sunat la Poliţie, dar de acolo i s-a spus să îl aducă pe hoţ a doua zi după-amiază. Altă dată, hoţii au intrat în casă, peste o femeie în vârstă. Femeia s-a încuiat de frică într-o cameră, iar hoţii i-au furat frigiderul din camera alăturată", a declarat primarul Ovidiu Brăiloiu. Numai că şeful Poliţiei Eforie este de altă părere. "Nu este nimic adevărat. Dacă primarul are cunoştinţă despre aşa ceva, că vreo persoană a cerut sprijinul poliţiştilor şi nu s-a intervenit sau a fost pus să-şi retragă plângerea, poate să ne sesizeze şi promit că poliţistul respectiv va zbura din sistem. Refuz să cred aşa ceva. Dacă e adevărat, să ne facă o sesizare. Să îmi spună cine a sunat şi pe ce dată, pentru că la 112 totul se înregistrează, aşa pot afla cine era de serviciu în ziua respectivă. Domnul primar s-a adresat şi conducerii IPJ în legătură cu 28 de sesizări, dintre care 25 nu s-au confirmat. Pe de altă parte, au şi ei Poliţia Locală care este obligată să intervină în caz de ceva", a declarat Gabriel Coteanu, şeful Poliţiei Eforie.

Ce spune conducerea IPJ

În legătură cu aceste aspecte, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu, ne-a declarat că, într-adevăr, a fost sesizat şi se fac verificări pentru clarificarea situaţiei. "Am avut o discuţie cu domnul primar Ovidiu Brăiloiu chiar săptămâna trecută. Dumnealui este un prieten şi un partener care ne-a sprijinit de mai multe ori. Într-adevăr, dumnealui s-a declarat nemulţumit de unele fapte, iar noi am început verificările, pentru a stabili dacă ceea ce spune domnul primar este conform cu realitatea, sau poate se înşeală. Noi verificăm, iar în viitorul apropiat trebuie să ne întâlnim din nou pentru a clarifica situaţia", a declarat Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367