REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Polițiștii, dotați cu BASTOANE cu electroșocuri, în loc de PISTOALE

Polițiștii, dotați cu BASTOANE cu electroșocuri, în loc de PISTOALE

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 2881

Poliția Română a decis să opteze pentru bastoane cu electroșocuri, în detrimentul pistoalelor cu electroșocuri datorită costurilor mai reduse. Totodată, IGPR a achiziționat și căști de protecție cu vizor pentru polițiști, materialele fiind distribuite către structurile operative, ordine publică și transporturi, în toată țara, inclusiv Constanța. În privința căștilor de protecție, reprezentanții Sindicatului Europol susțin că reprezintă un element de noutate, dar că nu se poate vorbi despre cele mai bune materiale, fiind confecționate în întregime din plastic.

„În ceea ce privește utilitatea căștii de protecție, aceasta reprezintă un element de noutate, nu puține fiind situațiile în care colegii noștri din teritoriu au fost nevoiți să intervină la scandaluri și alte conflicte, ocazie cu care au fost atacați cu pietre sau alte obiecte contondente, suferind diverse răni în zona capului, în lipsa unei dotări corespunzătoare. Deși nu putem vorbi despre cele mai bune materiale, fiind confecționate în întregime din plastic, căștile de protecție au rolul de a atenua eventualele șocuri în momentul unor lovituri cu obiecte contondente, iar vizorul acestora asigură protecția feței.”, precizează Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Diferența dintre bastoane și pistoale cu electroșocuri

Bastoanele cu electroșocuri nu sunt considerate cea mai bună investiție de către polițiști, care ar fi preferat pistoalele electrice, întrucât ar fi putut acționa și de la distanță, în condiții mai sigure. Bastoanele au o durată de utilizare de 180 de minute, iar puterea electroșocului este de 100.000 KV, greutatea totală fiind de 539 grame.

„Referitor la celelalte elemente din dotarea polițiștilor, IGPR a preferat să achiziționeze 12.000 de bastoane cu electroșocuri model X 10, fabricat din duraluminiu, fiind prevăzut cu bec LUXEON 3 Watt(18 lumeni), a cărui durată de utilizare este de până la 100.000 de ore, în detrimentul pistoalelor cu electroșocuri (taser) care puteau fi utilizate de la distanță, prin intermediul cărora interacțiunea dintre polițiști și agresori era limitată, iar intervenția s-ar fi efectuat în condiții mult mai sigure.”, a mai adăugat Andreica.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
politistele au de acum un baston cu care se vor excita f repede , nefiind nevoie de preludiu...
2
1
cine are curaj sa le dea pistoale pe mana?
3
1
e inima tarii. Bate si ziua , bate si noaptea! Acum si in varianta cu electrosocuri! bateriile si cablul de alimentare nu sunt incluse, oferta supusa termenelor si conditiilor DNA !
1
0
De-acum, politia ve putea retine doar pe cei ce accepta asta de bunavoie.
1
0
Mai bine le achizitionau prastii,tot erau mai bune ca bastoanele elactrice , loveai cioara de la 20 m lejer!!!TARA CONDUSA DE NISTE HANDICAPATI!!
5
0
Burtosii aia betivi ... cunosteau si faceau munca de politie adevarata ! Sectoristii , judiciaristii , rutieristii aia ...asa batrani , pana in urma cu 3-4 ani asigurau linistea si ordinea publica ! Ce o sa-i mai plangeti voi ! Tinereii astia cu pantalonii mulati pe gambe , anorexici si cu tzacalie nici sa te ia la maciuci pe tine , nu sunt buni ! Dar poate ai gasit o exceptie si-l sugi tu bine !
12
2
Noroc ca au mai aparut si tineri in Politie, inainte erau numai burtosi betivi.
4
10
Sa le dati mai bine pistoale cu apa.....
3
5
Sa nu care cumva sa impuste pe pe unii infractori ca iese etnia la scandal ca in SUA. Oricum se poate muri si de la socuri electrice.
4
3
Evaluare IQ ,apoi dati jucarii astora.
8
2
Ginel de la transporturi se electrocuteaza cu bastonul ca nu il duce capul
3
2
Ion are dreptate......ei duc greul. Dar sa vezi ofiterii proveniti din agenti, jale cu ei....Dinu Paturica este minciuna..
8
1
Sorine cine ti-a dat poza cu ofiteri de politie? Daca erai destept dadeai o poza cu agenti ca asti le folesesc si duc greul in politie.
6
3
Daca compari situatia de la noi si ce se intampla prin Franta la proteste nu prea intelegi de ce este nevoie de pistoale si bastoane.Aici populatia este foarte pasnica exceptand cei au relaii si si care stiu ca vor gasi portite de scapare..Probabil, noile bastoane vor fi folosite in exces, vor face multe victime,,vor fi multe abuzuri ,dar ar trebui sa elimine urcatul agentului cu enunchii pe pieptul incatusatului si luxatiile aferente
10
4
asta mai trebuie in rest le avem pe toate
2
6
Cand o sa ia si biciclete, ponei....
7
4
Au cumparat sute din kkt-urile alea de VW POLO cu motor de 1.000 cm fabricate in INDIA si care consuma 9 l de benzina la 100 km , in loc sa achizitioneze DACIA DUSTER sau noul LOGAN care se vand in draci la export ! Dar VW parca este firma germana ? Si cancelara Angela MERKEL este sefa sas-ului ? Pai de ce sa avem noi masini romanesti ? HEIL !
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218