REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Polițiștii: folosiți bancomatul pe timpul zilei și aveți grijă să nu fiți filmați!

Polițiștii: folosiți bancomatul pe timpul zilei și aveți grijă să nu fiți filmați!

Replica API 12 iulie 2018 | 00:51 222

Folosiţi bancomatul în siguranţă, ne sfătuiesc oamenii legii, cu completarea că este indicat ca această acțiune să fie făcută, de preferat, pe timpul zilei.

Uitaţi-vă cu atenţie pentru a vedea dacă tastatura acestuia este fixă şi nu adăugată, dacă fanta unde se introduce cardul este cea obişnuită şi nu conţine obiecte care ar putea ajuta hoţul să copieze cardul. Aceasta, deoarece una dintre metodele folosite de hoţi pentru a înregistra codul PIN sau a copia un card este introducerea de componente false la un bancomat (la tastatură sau la fanta de introducere a cardului). Poziţionaţi-vă cât mai aproape de bancomat şi acoperiţi tastatura cu mâna liberă, astfel încât nimeni să nu poată vedea codul PIN, sau pentru ca acesta să nu poată fi înregistrat de vreo cameră video. Hoţii plasează de obicei camere video pentru a înregistra codul PIN, fără de care nu pot să utilizeze cardul. Dacă cineva se află prea aproape de dumneavoastră sau încearcă să vă distragă atenţia, anulaţi tranzacţia şi plecaţi. Dacă observaţi ceva deosebit în modul de funcţionare al bancomatului, dacă vi se blochează cardul în interiorul acestuia, ori aţi derulat întreg demersul şi totuşi nu reuşiţi să scoateţi suma de bani dorită, anunţaţi imediat banca apelând numărul afişat pe aparat şi nu părăsiţi zona până la soluţionarea problemei; dacă plecaţi, persoana care a plasat un dispozitiv de captare a cardului sau banilor, va putea să-l recupereze, împreună cu banii dumneavoastră. Dacă cineva se oferă să vă ajute să efectuaţi operaţiunile la ATM (bancomat) refuzaţi şi aveţi grijă ca distanţa până la persoana din spatele dumneavoastră să fie suficient de mare încât să nu permită vizualizarea tastaturii şi a operaţiunilor pe care le efectuaţi la aparat. Dacă nu vă descurcaţi să folosiţi bancomatul, alegeţi unul din incinta sau exteriorul unei unităţi bancare, solicitând personalului bancar să vă acorde asistenţă. Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a pleca, că v-aţi recuperat cardul şi aţi luat banii din fanta bancomatului! Atenţie! Dacă v-a fost furat cardul, sunaţi imediat la bancă şi cereţi blocarea acestuia! Nu aşteptaţi până ajungeţi acasă, pentru că, între timp, hoţii ar putea face diferite tranzacţii în numele dumneavoastră!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102