REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii, în vizită la şcoala din Cuza Vodă!

Poliţiştii, în vizită la şcoala din Cuza Vodă!

Replica API 21 septembrie 2017 | 00:00 367

Menţinerea climatului de siguranţă publică în şcoli, reprezintă şi în acest an, o prioritate a Poliţiei Constănţene, poliţiştii acţionând zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În acest context, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Cuza Vodă din judeţul Constanţa au fost astăzi alături de elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Cuza Vodă. După o primă săptămână de şcoală marcată cu emoţii şi entuziasm la reîntâlnirea cu colegii şi profesorii, elevii s-au bucurat de prezenţa poliţiştilor care le-au oferit o serie de recomandări pentru siguranţa lor personală.

Acum, copiii care s-au întâlnit cu oamenii legii, ştiu că: este util să adopte un comportament civilizat, fără să se lase influenţaţi de cei din jur şi fără să fie agresivi în atitudine sau limbaj; atunci când se întorc de la şcoală este bine să meargă direct acasă şi să respecte regulile de circulaţie; este important să solicite ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi şicanează, izolează, umilesc sau jignesc; este indicat să evite să aibă asupra lor obiecte valoroase.

Poliţiştii au abordat şi aspecte privind prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, prevenirea violenţei în şcoli, precum şi adoptarea unor măsuri minime de prevenire a dispariţiilor de minori. Discuţiile cu elevii au fost interactive, la final aceştia fiind recompensaţi cu materiale conţinând mesajul Campaniei „Şcoala în siguranţă”.

În cadrul activităţii s-au îmnânat „brăţări de şcoală”, menite să prevină dispariţiile de minori în drumul lor spre/de la şcoală, tricouri şi şepci şi s-au distribuit pliante, fly-ere şi afişe cu recomandări preventive. Campania „Brățara din școală”- Tu îți știi numărul de telefon al părintelui tău? se adresează direct copiilor cu vârste între 5 – 10 ani, acestea ajutându-i să ajungă mai repede înapoi la părinţi în cazul în care se rătăcesc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai tare politist este cel din poza!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367