REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii, la ‘atac’: Aveţi grijă, puteţi ajunge după GRATII!

Poliţiştii, la ‘atac’: Aveţi grijă, puteţi ajunge după GRATII!

Replica API 14 decembrie 2017 | 00:08 311

Controale

Controale

Poliţiştii constănţeni desfăşoară, perioada aceasta, activităţi şi acţiuni menite să descurajeze activităţile ilegale de depozitare, mânuire, comercializare şi folosirea de către persoanele fizice şi juridice a materialelor pirotehnice. Pe lângă controale, vor avea loc şi activităţi preventive.

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce în atenție, în mod inevitabil, problema deținerii, comercializării și folosirii materialelor pirotehnice. În vederea prevenirii și combaterii evenimentelor care încalcă prevederile legale în acest domeniu, polițiștii constănțeni, atât din structurile de prevenire, cât și din structurile operative, desfășoară în această perioadă o serie de activități și acțiuni menite să descurajeze activitățile ilegale de depozitare, mânuire, comercializare și folosirea de către persoanele fizice și juridice a materialelor pirotehnice, activități prevăzute în Planul de măsuri ce se desfășoară la nivel național, intitulat ,,Foc de artificii”.

Astfel, în cadrul activităților preventive, polițiștii aduc la cunoștința cetățenilor categoriile de materiale pirotehnice la care au acces, condițiile în care le pot folosi în spațiul public sau privat, pericolele la care se expun atât din punct de vedere legal, cât și medical, în cazul folosirii necorespunzătoare a acestor produse.

Aceste acțiuni sunt derulate și la Constanța în zone publice tranzitate de un număr mare de cetățeni, în zona piețelor, parcurilor, a unităților școlare etc.

Cum și în ce condiții nu avem voie să folosim materiale pirotehnice! Puteți ajunge la închisoare

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situații: a) între orele 24.00 și 06.00, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale; b) la o distanță mai mică de 50 de metri de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțîn de 100 de metri față de cele cu peste 4 niveluri; c) la o distanță mai mică de 500 de metri de instalațiile electrice de înalta tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze; d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; f) pe drumurile publice deschise circulaiei rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane; g) la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Totodată, în conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 și 4 numai în condițiile în care există acordul Primăriei, al ISU și avizul IPJ pe a cărui rază se execută jocurile respective. Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârstă sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367