REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii locali continuă 'lupta' cu vânzătorii ambulanţi de pe plajă!

Poliţiştii locali continuă 'lupta' cu vânzătorii ambulanţi de pe plajă!

Replica API 18 august 2018 | 02:51 377

Sute de amenzi, aplicate în numai o zi!

Sute de amenzi, aplicate în numai o zi!

Sute de persoane au fost prinse pe picior greşit de către poliţiştii locali, la malul mării! Mai exact, în numai o zi, joi 16 august a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Politia Locala Constanta aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zonele aglomerate sau de interes public ale municipiului Constanta și nu numai au depistat și sancționat contravențional 267 de persoane care au săvârșit diverse fapte antisociale. Suma amenzilor aplicate a fost 53.780 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă, sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

• Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 34 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spatii publice și fapte ce țin de conviețuirea socială, etc;

• OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 43 amenzi contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare efecuate pe principalele artere din oraș și Stațiunea Mamaia;

• H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 96 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei pe domeniul public, neîndeplinirea unor obligații legale privind deținerea unui animal de companie, staționarea pe spațiul verde ori cu această destinație sau pentru răscolirea gunoiului din containere și alte fapte care țin de menținerea igienei in orașul Constanta;

• Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost identificați și sancționați contravențional 22 de comercianți ambulanţi( majoritatea depistați pe plaja din Stațiunea Mamaia, 3 Papuci și Modern) și dispuse măsuri de confiscare a produselor alimentare sau nealimentare comercializate în mod ilicit.

"Pe această cale, atragem atenția cetățenilor municipiului Constanta să achiziționeze și să consume produse alimentare doar din locurile autorizate, deoarece produsele expuse la vânzare de către comercialii ambulanți sunt comercializate in condiții igienico sanitare improprii,iar acest lucru poate leza sănătatea consumatorilor.", a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa, Valentina Chiriţă.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decat un stat de afaceristi mai bine un stat de asistati
0
0
Politia tace, stie ea ce face. Money money
1
1
Da, lupta cu plevusca fara spagi la zi. Cand lupta cu clanurile de tigarari, pesti, camatari, drogangii, etc? Au arestat pe aia cu ia porumbuuu' . Etnobotanistii umplu strazile. Curve si traficanti peste tot.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614