REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii locali din Mangalia confundă primăria cu SRL-ul lui Tusac

Poliţiştii locali din Mangalia confundă primăria cu SRL-ul lui Tusac

Replica API 7 ianuarie 2012 | 00:00 132

În timp ce Sorin Andrei zice că e viceprimar, cu atribuţii de primar,

În timp ce Sorin Andrei zice că e viceprimar, cu atribuţii de primar,

Scandalul de la Primăria Mangalia este departe de a fi terminat. În timp ce "cetăţeanul" Tusac pare să se fi acomodat cu această postură şi aşteaptă decizia instanţelor, la Primărie situaţia pare şi ea să se fi detensionat. Sorin Andrei susţine că, la momentul de faţă, el este viceprimar. "Dar cu atribuţii de primar, conform hotărârii Consiliului Local", a precizat acesta.

Cert este că, la intrarea în sediul primăriei obiceiurile au rămas aceleaşi. Angajaţii poliţiei locale fac în continuare legea, restricţionând accesul presei la conferinţe pe principiul "cine are invitaţie nominală, intră, cine nu, nu" - aşa după cum îi instruise Claudiu tusac atunci când era primar. Aşa s-a întâmplat vineri, la conferinţa organizată cu prilejul finalizării proiectului de reabilitare a lacurilor Neptun. La scurt timp după incident, viceprimarul Andrei a clarificat situaţia, "dojenindu-i" pe cei de la poartă şi reamintindu-le că primăria este instituţie publică şi că accesul nu poate fi restricţionat (probabil până la o ocazie următoare). Referitor la problema "arzătoare" a căldurii, Sorin Andrei susţine că încearcă să deblocheze situaţia în două zile. "Furnizorul de energie termică a împrăştiat nişte volante prin muncipiu spunând că întrerupe furnizarea de căldură începând cu 6 ianuarie. Ei au pus acolo un tabel cu datorii şi ce reprezintă ele, însă doar cele aferente ajutorului de încălzire pentru noiembrie 2011 este exigibil către primărie. Debitele restante din 2010 şi 2011 trebuiesc finanţate prin bugetul central. Majorările de preţ aferente avizelor ANRSC trebuiesc hotărâte în şedinţe de consiliu local şi numai în baza unei sentinţe judecătoreşti. Mai există, de asemenea, nişte sume de încasat de la populaţie, la 31 decembrie 2011, în cuantum de aprox. 1 milion RON. Noi vom încerca să efectuăm o serie de plăţi, astfel să putem relua furnizarea de căldură", a completat Andrei. Acum mai puţin de o lună existau negocieri privind accesarea unui credit bancar de către Callatis Therm în vederea achiziţionării de combustibil pentru încălzire. Propunerea a avut sprijinul Consiliului Local Mangalia, însă a fost respinsă de Ministerul de Finanţe.

Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218