REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Polițiștii locali, ÎN CONTROL prin Constanța: în două zile au aplicat aproape 300 de amenzi!

Polițiștii locali, ÎN CONTROL prin Constanța: în două zile au aplicat aproape 300 de amenzi!

Replica API 11 iunie 2019 | 01:09 360

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Constanța au acționat weekendul trecut ( 8 – 9 iunie a.c.) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Au fost aplicate 289 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.560 lei. Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv abaterile săvârșite în mod frecvent:

Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 81 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult, proximitatea centrelor comerciale, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și bună vecinătate.

OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 53 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța, fiind aplicate 116 puncte de penalizare și ridicate 6 autoturisme parcate neregulamentar.

Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 86 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 34 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.

Tot în weekend a avut loc o acțiune organizată pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza de competență a următoarelor zone publice, străzi și bulevarde din municipiul Constanța : Str.Mircea cel Bătrân, Bdul Mamai, Bdul Ferdinand, Parc Tăbăcărie, Parc Sala Sportului, Parc Arhelogic, Faleză Casino, Str.Traian, Str.Liliacului, Str.Sălciilor, Parc Casa de Cultură, Parc Tomis 2, Aleea Mălinului, Str.Ion Rațiu, Cartier Santa Maria Bay, Str.Murelor, Str.Tulcei, Str.Adamclisi, Stadion Badea Cartan , Str.Soveja, Str.Baba Novac, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Tomis.

Au legitimate 49 de persoane și au constatate 55 fapte contravenționale, aplicându-se 22 amenzi pentru de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 22 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind transportul public local, 1 amendă consum de produse din tutun într-un loc interzis, 1 amendă pentru acte de comerț ilicit și 3 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români.

O altă activitate specifică a avt loc în cursul zilei de duminică, 09.06.2019, în intervalul orar 06.00-14.00, lucrătorii instituției au desfășurat o acțiune tematică pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza lăcașelor de cult și în zonele pietonale din proximitatea cimitirelor din muninicipiul Constanța, ocazie cu care au depistat 7 persoane care exercitau acte de cersetorie și care au fost predate serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Totodată, oamenii legii au constatat 42 abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 19 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, apelare la mila publică, 8 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța , 4 amenzi pentru acte de comerț ilicit, 10 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind transportul public local și 1 amendă pentru efectuarea unor activități de picnic întru-un loc interzis.

Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca stergeti comentariile anti-politie locala sa va dau o MU1E la fel de apriga ca cea pe care le-o dau si celorlalti doritori psedracnisti
0
0
IN ADALCHIOI CAND INTRA? PURADEI SPALATI PE TROTIAR, COVOARE PE CAROSABIL, CANAPELE PE DOMENIUL PUBLIC, LATURI PE STRADA
0
0
Fagadau voturi poola!
0
0
Si daca vine un organ chelios, cum il sanctionez? El trebuie sa poarte cascheta, eu cum pot sa-i dau amenda? Trebuie sa trimit poze cu el la IPJ Constanta?
1
0
pe Fagetului lumea isi spala covoare pe trotuare apoi le intind pe garduri ...dragut.
2
2
si uite asa se umple buzunarul primariei , dar degeaba ca tot nu se vede nimic realizat !!!
4
0
Daca sunt platite 30% din aceste amenzi, mare minune !
7
1
bravo colegii, trebuie facuta ordine
4
6
Mergeti si pe strazile dinspatele blocurilor la casa de cultura ex. Str .Ion Corvin
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367