REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii locali, în gardă pentru oamenii străzii din Constanţa

Poliţiştii locali, în gardă pentru oamenii străzii din Constanţa

Replica API 26 ianuarie 2016 | 00:13 295

Patrule

Patrule

sursa foto: onlinereport.ro

Poliţiştii locali din Constanţa au iniţiat o campanie în cadrul căreia sfătuiesc cetăţenii să le aducă la cunoştinţă dacă întâlnesc persoane fără adăpost care rătăcesc pe stradă. Astfel, dacă primesc sesizări de acest gen, ei se deplasează la faţa locului, analizează situaţia şi, dacă persoana în cauză nu se împotriveşte, o transportă la spital pentru o evaluare medicală, urmând ca apoi să o ducă într-un adăpost special amenajat pentru oamenii străzii. Chiar pe 24 ianuarie, aceştia au transportat o bătrână, I.C., la spital, după ce i s-a făcut rău pe stradă. Poliţiştii locali îi sfătuiesc pe constănţeni să le sesizeze persoanele fără adăpost care rătăcesc pe stradă, sunând la unul din numerele de telefon: 024.484.205 al Poliţiei Locale Constanţa sau 0241.550.055, al Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Constanţa.

„Bătrâna a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Ulterior, în funcţie de problematica pe care o au de rezolvat, şi după ce explorează starea de sănătate a pacienţilor, cei de la spital ne solicită pentru a-i transporta la centru”, a declarat, pentru „Replica”, şeful Poliţiei Locale Constanţa, Daniel Bratu. Acesta a atras atenţia asupra faptului că cei care întâlnesc persoane fără adăpost trebuie să sesizeze acest lucru autorităţilor care vor lua măsurile necesare pentru a-i ajuta.

„Cetățenii care întâlnesc persoane fără adăpost sunt sfătuți să sune la serviciul unic național, 112, la dipeceratul Primăriei sau la dispeceratul Poliției locale. Atunci când suntem solicitați ne deplasăm la fața locului, evaluăm situația și în funcție de dorința persoanelor, pentru că ne-am lovit și de situații în care personalele nu au dorit să fie ajutate, chemăm serviciul de ambulanță. Toate persoanele care ajung la adăpost, mai întâi trebuie să treacă pe la spital pentru a li se verifica starea de sănătate”, a adăugat Bratu. Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță din Constanța, în ultimele 24 de ore au fost transportate 8 persoane ale străzii la adăposturile special amenajate pentru aceștia.

De când iarna și-a intrat în drepturi, aceasta a început deja să facă victime.Pe lângă persoanele care au căzut pe gheaţă şi au suferit fracturi, au fost înregistrate şi cazuri de hipotermie. Din nefericire, s-a înregistrat și un deces cauzat de gerul năprasnic. O ambulanță a fost solicitată zilele trecute să intervină în zona Pescărie unde un bărbat zăcea pe jos. A fost însă prea târziu pentru a fi salvat, cei de la ambulanță putând doar să constate decesul persoanei care se pare că nu avea adăpost.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614