REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Polițiștii locali, RAZII în Mamaia: MAȘINI RIDICATE, operatori economici, 'ARȘI'!

Polițiștii locali, RAZII în Mamaia: MAȘINI RIDICATE, operatori economici, 'ARȘI'!

Replica API 22 august 2019 | 01:53 436

Polițiștii locali din Constanța au desfășurat activități de control în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 11 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care unul a fost cu avertisment si dispunerea măsurilor complementare de remediere a aspectelor constatate.

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din Satul de Vacanță, stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă din sudul, centrul și nordul stațiunii, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 56 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vînzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. De asemenea, au fost aplicate 157 sancțiuni contravenționale, din care 125 în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, depozitarea unor obiecte pe domeniul public și campare într-un loc interzis, 6 fapte contravenționale au fost constatate pentru tulburarea ordinii publice și săvârșirea de acte /fapte obscene, apelarea la mila publicului , în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, iar celelalte 26 fapte contravenționale au fost constatate pe mijloacele de transport public in comun ce deservesc locațiile din Stațiunea Mamaia pentru lipsa titlului de călătorie valabil, în conformitate cu prevederile Legii Nr.92 / 2007 a serviciilor de transport public local. Cuantumul total al celor 224 sanctiuni contravenționale care au fost aplicate s-a ridicat la suma de 97.500 lei.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 86 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 51.090 lei. De asemenea, s-a dispus măsura ridicării a unui număr de 12 autovehicule, în scopul fluidizarii traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amenzi maxime si dosare celor ce nu respecta legea, bravo
1
0
U PSD-ul parcheaza masinile pe plaja si nici nu sicaneaza in traffic,nu arunca gunoaie pe jos. Hai sa fim seriosi,cand politia isi face datoria,se ridica praful din capetele marlanilor. In tarile civilizate tot politia amendeaza si mentine ordinea,chiar daca acolo nu e nici pSD,nici PDL sua USR. Cum vine cineva sa puna la punct derbedeii si atrofiatii la cap,e suparare mare. Ia sa va purtati civilizat,ca nu doare si sa vedeti ca apoi nu mai conteaza nici un pesedeu sau alta gasca si va fi mai bine pentru toti.
0
1
Sunteti niste nenorociti cu totii.Ati distrus tara cu PSD ul vostru .Sper sa va mai aleaga dracu.
3
0
politia locala este total absenta in Constanta, toate masinile opresc unde vor si unde nu vor
3
1
PSD a furat tot, acum datoria tarii 110 miliarde a depasit valoarea pamanturilor, fara dobanzi. sa plateasca PSD ce a furat.
4
1
manca-mi-ai cacatul de pesedist manipulator !!! De-aia nu merge treaba in rromanica. Din cauza stancutzelor cu porumb fert !!! Muie pesede cu mult cacat !!!
5
2
bravo,respect,toate institutiile cu atributii in control ar trebui sa se implice mai mult in sprijinul consumatorului ca si asa sunt scumpe toate.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920