REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii nu se mai dau cu "sârma" pe zăpadă: au primit anvelope de iarnă

Poliţiştii nu se mai dau cu "sârma" pe zăpadă: au primit anvelope de iarnă

Replica API 20 noiembrie 2012 | 00:00 133

Maşinile IPJ şi cele ale Ambulanţei, echipate pentru sezonul rece

Maşinile IPJ şi cele ale Ambulanţei, echipate pentru sezonul rece

De anul trecut, tot românul are o grijă legată de sezonul rece: echiparea autoturismelor cu anvelope adecvate. Iar, de aici, tot tămbălăul: de când trebuie echipat autovehiculul cu anvelope de iarnă, care sunt cauciucurile acceptate de lege etc. În cazul în care eşti prins că nu respecţi prevederile, eşti, desigur, amendat. Cine amendează? Poliţia! Şi tocmai oamenii legii se plângeau, anul trecut, că trebuie să "mărşăluiască" prin nămeţi cu maşini de serviciu care n-au anvelope de iarnă: "Avem cauciucuri de vară, vechi, iese sârma prin ele", se plângea, în 2011, un poliţist.

Anul 2012 a venit însă cu veşti bune pentru poliţişti. Maşinile aparţinând Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au început să primească echipamente corespunzătoare - ne referim la anvelope. "Majoritatea maşinilor sunt echipate, 30% din ele au cauciucurile de iarnă de anul trecut. Chiar astăzi (luni, 19 noiembrie -n.r.) am primit 180 de anvelope noi care vor fi montate pe maşini. În jur de 75% din numărul total de maşini sunt echipate pentru iarnă", a declarat, pentru "Replica", adjunctul inspectorului şef al IPJ, Adrian Rapotan. Anvelopele primite de IPJ au fost achiziţionate de Ministerul Administraţiei şi Internelor în urma unei licitaţii care a avut loc în această vară. De precizat că şi Rutiera Constanţa şi-a echipat toate cele 32 de maşini pe care le are în dotare. Dacă în privinţa IPJ ne-au "luminat" declaraţiile mai-sus arătate, trecem la situaţia ambulanţelor, pentru a şti dacă o eventuală iarnă grea va lua acest serviciu pe nepregătite sau dacă lucrurile sunt sub control. "Maşinile sunt pregătite din toate punctele de vedere, fără excepţii: cauciucuri, lubrifianţi, antigel, saci şi lopeţi, absolut tot, ca-n fiecare an. Noi avem pe intervenţie un număr de 72 de ambulanţe, cu cele de rezervă. Efectiv lucrează 63 de maşini, iar cele care sunt de rezervă pot oricând să ia locul unei maşini implicate într-un eventual eveniment rutier. La capitolul costuri, echiparea înseamnă, pentru anvelope, în jur de 600 - 700 de milioane de lei vechi şi, împreună cu echiparea totală, costurile s-au ridicat la aproape un miliard de lei pentru a trece de iarnă", a declarat, pentru "Replica", dr. Vasile Popescu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218